?>

62 çift mutluluğa Şahinbey’de evet dedi

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu 62 çiftin nikâhını kıyarak yeni evlenecek olan çiftlere 50 Bin TL nakdi destekte bulunduklarını ifade etti.

GÜNDEM - 2 ay önce

Türkiye'nin en fazla nikah kıyan belediyesi olan Şahinbey Belediyesi’nde 62 çiftin nikahını kıyan Başkan Mehmet Tahmazoğlu yuva kuran gençlerin mutluluklarına ortak oldu. Başkan Tahmazoğlu yeni evlenen çiftlerin mutluluklarına mutluluk katarak evliliği teşvik etmek için Şahinbey Belediyesi olarak yeni evlenecek çiftleri çeşitli desteklerde bulunduklarını ifade etti.

“YENİ EVLENEN ÇİFTLERE 50 BİN TL DESTEK

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Türkiye'nin en fazla nikâhının Şahinbey’de kıyıldığını belirterek “Şahinbey Belediyesi olarak gençlerimizi evlenmeye teşvik ediyoruz. Bu çerçevede gençlerimize 50 bin TL geri ödemesiz nakdi evlilik desteği veriyoruz. Bunun yanı sıra evlilik okulumuza katılan çiftlerimize çamaşır makinesi hediye ediyoruz. Her evlenen çiftimize bay ve bayan kol saati armağan ediyoruz. Mali durumu zayıf olan evlenecek çiftlerimize ayrıca çeyiz desteğimiz var. Çeyiz paketinin içerisinde 7 kişilik oturma grubu, buzdolabı, çamaşır makinesi, fırın, elektrik süpürgesi ve halı bulunuyor. 'Evlenmeyen kalmasın' diyoruz. Bu çerçevede 2025 yılı içerisinde 9 bin 502 çiftimizin nikâhını kıydık. Türkiye’de en fazla nikâh kıyan belediyeyiz. Bize en yakın belediye 5 bin nikâh kıyabildi. Bu yıl da inşallah bu performansımızı sürdürerek gençleri evlenmeye teşvik etmeye devam ediyoruz. Bugün de 62 çiftimizin nikâhını kıyıyoruz. Gençlerimizin gecikmeden evlenmesini istiyoruz. Çünkü Türkiye’nin nüfusunun artması için hem evliliklerin hem de çocuk sayısının artması gerekiyor. 'Ne kadar erken evlilik, o kadar çok çocuk' diyoruz. Evlenen tüm çiftlerimize mutluluklar diliyorum. Rabbim kendilerini iki cihan mesut ve bahtiyar etsin" diye konuştu.” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

F-35'lerin ABD Hava Kuvvetleri'ne radarsız teslim edildiği iddia edildi

2026-02-13 16:38 - GÜNDEM

Sütcü’den Genel Kurul Sonrası Birlik Mesajı: “AOSB Tek Yürek”

2026-02-12 14:18 - GÜNDEM

A Milli Takımımızın, UEFA Uluslar Ligi fikstürü açıklandı

2026-02-13 18:31 - SPOR

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP’den istifa ettiğini açıkladı

2026-02-08 22:42 - GÜNDEM

Sütcü; “Seçimin kaybedeni yok, sanayicilerimiz ve Adana’mız kazandı”

2026-02-12 14:39 - GÜNDEM

GAZİANTEP MİLLETVEKİLİ ERTUĞRUL KAYA'DAN BATTANİYELİ PROTESTO

2026-02-13 18:20 - EKONOMİ

VGM'den açıklama geldi! İşte Ramazan boyunca ücretsiz iftar verilecek yerler

2026-02-13 16:49 - GÜNDEM

Süresiz Nafaka: Destek mi, Ömür Boyu Yük mü?

2026-02-13 21:33 - GÜNDEM

Hurma fiyatı 1.000 liraya dayandı! Kaliteli hurmayı anlamanın yolları

2026-02-15 21:01 - GÜNDEM

Bahçede 250, rafta 1600 lira! Paketlisinin fiyatı altınla yarışıyor

2026-02-09 23:03 - EKONOMİ

İlgili Haberler

Kahramanmaraş Otizm İçin Yürüdü; Mesajlar Gökyüzüne Bırakıldı

23:00 - GÜNDEM

Bedelli askerlik ücreti 417 bin liraya çıkarıldı

21:52 - GÜNDEM

RTÜK'ten yeni yönetmelik! Yayıncı kuruluşlar için süreç sadeleştirildi

23:49 - GÜNDEM

Türkiye’nin iklim haritası 60 yılda değişti

23:32 - GÜNDEM

Şahinbey Millet Camii'nde çocuk sesleri

23:31 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Kahramanmaraş Otizm İçin Yürüdü; Mesajlar Gökyüzüne Bırakıldı

23:00 - GÜNDEM

Bedelli askerlik ücreti 417 bin liraya çıkarıldı

21:52 - GÜNDEM

Dünya Kupası'nı kaçıracak en değerli futbolcular: Listede yok yok...

21:48 - SPOR

RTÜK'ten yeni yönetmelik! Yayıncı kuruluşlar için süreç sadeleştirildi

23:49 - GÜNDEM

Türkiye’nin iklim haritası 60 yılda değişti

23:32 - GÜNDEM