?>

ABD'de Brown Üniversitesi'nde silahlı saldırı: 2 kişi öldü

ABD'de yetkililer, Brown Üniversitesinde düzenlenen silahlı saldırıda 2 kişinin öldüğünü ve 8 kişinin yaralandığını açıklarken, Başkan Donald Trump, şüphelinin gözaltına alındığını belirtti.

Dünya - 9 ay önce

ABD'nin Rhode Island eyaletinin Providence kentinde bulunan Brown Üniversitesi'nden yapılan acil durum bildiriminde, yerel saatle akşam saatlerinde kampüste "aktif silahlı saldırgan" uyarısı verildi.

KAMPÜSTE SİLAHLI SALDIRI: ÖĞRENCİLERE “SAKLANIN” UYARISI

Aynı açıklamada, bir şüphelinin gözaltına alındığı ve ikinci bir uyarıya kadar öğrencilerin saklanmaları, kapıları kilitlemeleri ve telefonlarını sessize almaları istendi.

Açıklamada, söz konusu silahlı saldırı olayının kampüsteki fizik ve mühendislik fakültelerinin binalarının yakınlarında gerçekleştiği ve polisin bölgeyi kontrol altına aldığı kaydedildi.

ÇOK SAYIDA KİŞİ VURULDU

Silahlı saldırıda polis,, çok sayıda kişinin silahla vurulduğunu belirtti ancak ölü ve yaralı sayısı hakkında henüz bir açıklama yapmadı.

Öte yandan ABD Başkanı Trump, sosyal medya hesabından, saldırıda hayatını kaybedenler için dua ettiğini belirterek, "FBI olay yerinde ve şüpheli gözaltında." ifadesini kullandı.

ABD medyasına açıklama yapan yerel yetkililer, saldırıda çok sayıda kişinin vurulduğunu ifade ederken ölü ve yaralı sayısı hakkında henüz bilgi paylaşmadı.

EN AZ 2 KİŞİ ÖLDÜ

Olayla ilgili olarak düzenlediği basın toplantısında açıklama yapan Providence Belediye Başkanı Brett Smiley, saldırıda en az 2 kişinin hayatını kaybettiğini ve 8 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Silahlı saldırının kampüste final sınavlarının yapıldığı sırada gerçekleştiğini belirten Smiley, soruşturmanın sürdüğünü ve yeni gelişmelere göre kamuoyunu bilgilendireceklerini söyledi.

TRUMP, ŞÜPHELİNİN GÖZALTINDA OLDUĞUNU BELİRTTİ

Öte yandan ABD Başkanı Trump, sosyal medya hesabından, saldırıda hayatını kaybedenler için dua ettiğini belirterek, "FBI olay yerinde ve şüpheli gözaltında." ifadesini kullandı.

ABD medyasına açıklama yapan yerel yetkililer, saldırıda çok sayıda kişinin vurulduğunu ifade ederken ölü ve yaralı sayısı hakkında detaylı bilgi paylaşmadılar.

Haftanın Öne Çıkanları

Köklü Değişim Derneğinden Filistine destek açıklaması

2025-12-08 00:01 - GÜNDEM

9 üniversiteye rektör atandı: Mehmet Görmez'e yeni görev

2025-12-12 13:11 - GÜNDEM

Arda Güler'in Erling Haaland'la gündem olan eşleşmesi

2025-12-11 13:49 - SPOR

ANTEP İŞİ NAKIŞI UNESCO’DA!

2025-12-11 13:50 - GÜNDEM

SANKO HOLDİNG, 7 ŞİRKETİ İLE ANADOLU 500’DE İLK SIRADA YER ALDI

2025-12-08 19:50 - GÜNDEM

Gazze'de bir bebek daha soğuktan hayatını kaybetti

2025-12-13 20:17 - GÜNDEM

Şahinbey Belediyesi'nden Nizip'e 150 milyon TL'lik dev yatırım: Şahinbey Kültür Merkezi hizmete açıldı Aktüel Şahinbey Belediyesi'nden Nizip'e 150 milyon TL'lik dev yatırım: Şahinbey Kültür Merkezi hizmete açıld?

2025-12-09 13:59 - GÜNDEM

İsrail basını: Türk ordusu Gazze'ye girmeye hazır

2025-12-12 13:48 - GÜNDEM

Trump'tan Suriye’de öldürülen ABD askerlerine dair açıklama

2025-12-14 13:32 - Dünya

Haaretz: Trump–Erdoğan ittifakı Gazze denkleminde İsrail’i geri plana itebilir

2025-12-09 13:02 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Nepal'deki sel felaketinin faturası 5 milyar dolara yaklaştı

21:44 - Dünya

Şehri istila edip herkese saldırmaya başlayınca vur izni çıktı! Kargalara silahlı operasyon...

23:26 - Dünya

Cezayir'de orman yangınlarını çıkaranlara idam cezası geliyor

14:22 - Dünya

Nepal'deki selde hayatını kaybedenlerin sayısı 734'e çıktı

13:31 - Dünya

Nepal'de yeni bir acil durum: Tibet tarafındaki baraj yıkıldı, halka yüksek yerlere çıkma uyarısı yapıldı

11:36 - Dünya

Günün Manşetleri

Kışın habercisi ortaya çıktı: O gelince yaylaları terk ediyorlar!

22:28 - Yaşam

Düğünde meydan kavgası çıkaran yazı: Öfkeli kayınbaba damadı hastanelik etti

22:06 - GÜNDEM

Nepal'deki sel felaketinin faturası 5 milyar dolara yaklaştı

21:44 - Dünya

YALNIZ ARDIÇ’TA GÖKYÜZÜ YENİDEN RENKLENECEK

22:46 - SPOR

Tarihi Kahramanmaraş Kalesi, 12 Eylül’de Ziyaretçilerine Kapılarını Açacak

22:14 - GÜNDEM