?>

ABD'de Brown Üniversitesi'nde silahlı saldırı: 2 kişi öldü

ABD'de yetkililer, Brown Üniversitesinde düzenlenen silahlı saldırıda 2 kişinin öldüğünü ve 8 kişinin yaralandığını açıklarken, Başkan Donald Trump, şüphelinin gözaltına alındığını belirtti.

Dünya - 3 ay önce

ABD'nin Rhode Island eyaletinin Providence kentinde bulunan Brown Üniversitesi'nden yapılan acil durum bildiriminde, yerel saatle akşam saatlerinde kampüste "aktif silahlı saldırgan" uyarısı verildi.

KAMPÜSTE SİLAHLI SALDIRI: ÖĞRENCİLERE “SAKLANIN” UYARISI

Aynı açıklamada, bir şüphelinin gözaltına alındığı ve ikinci bir uyarıya kadar öğrencilerin saklanmaları, kapıları kilitlemeleri ve telefonlarını sessize almaları istendi.

Açıklamada, söz konusu silahlı saldırı olayının kampüsteki fizik ve mühendislik fakültelerinin binalarının yakınlarında gerçekleştiği ve polisin bölgeyi kontrol altına aldığı kaydedildi.

ÇOK SAYIDA KİŞİ VURULDU

Silahlı saldırıda polis,, çok sayıda kişinin silahla vurulduğunu belirtti ancak ölü ve yaralı sayısı hakkında henüz bir açıklama yapmadı.

Öte yandan ABD Başkanı Trump, sosyal medya hesabından, saldırıda hayatını kaybedenler için dua ettiğini belirterek, "FBI olay yerinde ve şüpheli gözaltında." ifadesini kullandı.

ABD medyasına açıklama yapan yerel yetkililer, saldırıda çok sayıda kişinin vurulduğunu ifade ederken ölü ve yaralı sayısı hakkında henüz bilgi paylaşmadı.

EN AZ 2 KİŞİ ÖLDÜ

Olayla ilgili olarak düzenlediği basın toplantısında açıklama yapan Providence Belediye Başkanı Brett Smiley, saldırıda en az 2 kişinin hayatını kaybettiğini ve 8 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Silahlı saldırının kampüste final sınavlarının yapıldığı sırada gerçekleştiğini belirten Smiley, soruşturmanın sürdüğünü ve yeni gelişmelere göre kamuoyunu bilgilendireceklerini söyledi.

TRUMP, ŞÜPHELİNİN GÖZALTINDA OLDUĞUNU BELİRTTİ

Öte yandan ABD Başkanı Trump, sosyal medya hesabından, saldırıda hayatını kaybedenler için dua ettiğini belirterek, "FBI olay yerinde ve şüpheli gözaltında." ifadesini kullandı.

ABD medyasına açıklama yapan yerel yetkililer, saldırıda çok sayıda kişinin vurulduğunu ifade ederken ölü ve yaralı sayısı hakkında detaylı bilgi paylaşmadılar.

Haftanın Öne Çıkanları

Köklü Değişim Derneğinden Filistine destek açıklaması

2025-12-08 00:01 - GÜNDEM

9 üniversiteye rektör atandı: Mehmet Görmez'e yeni görev

2025-12-12 13:11 - GÜNDEM

ANTEP İŞİ NAKIŞI UNESCO’DA!

2025-12-11 13:50 - GÜNDEM

Arda Güler'in Erling Haaland'la gündem olan eşleşmesi

2025-12-11 13:49 - SPOR

Haaretz: Trump–Erdoğan ittifakı Gazze denkleminde İsrail’i geri plana itebilir

2025-12-09 13:02 - GÜNDEM

Şahinbey Belediyesi'nden Nizip'e 150 milyon TL'lik dev yatırım: Şahinbey Kültür Merkezi hizmete açıldı Aktüel Şahinbey Belediyesi'nden Nizip'e 150 milyon TL'lik dev yatırım: Şahinbey Kültür Merkezi hizmete açıld?

2025-12-09 13:59 - GÜNDEM

Trump'tan Suriye’de öldürülen ABD askerlerine dair açıklama

2025-12-14 13:32 - Dünya

Sahne Maraş Yeni Yeteneklerini Arıyor!

2025-12-12 13:44 - Eğitim

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uluslararası toplum Filistin halkına borcunu ödemeli

2025-12-12 13:49 - GÜNDEM

İsrail basını: Türk ordusu Gazze'ye girmeye hazır

2025-12-12 13:48 - GÜNDEM

İlgili Haberler

İran: Netanyahu'yu takip edip öldüreceğiz

23:40 - Dünya

İran'dan İsrail'in merkez bölgelerine saldırı: Tel Aviv'den dumanlar yükseldi

22:39 - Dünya

Netanyahu nerede: Güvenlik toplantısına katılmaması komplo teorilerini artırdı

22:35 - Dünya

İranlı Muhsin Rızai, savaşı bitirmek için şartlarını açıkladı

00:28 - Dünya

İran'dan Tel Aviv'e atılan devasa füzenin enkazı görüntülendi

19:29 - Dünya

Günün Manşetleri

İran: Netanyahu'yu takip edip öldüreceğiz

23:40 - Dünya

'MALATYA'NIN SPOR AJANDASINI OLUŞTURUYORUZ'

23:22 - GÜNDEM

Bayram yolculuğunda yoğunluk: İstanbul çıkışlı otobüs seferlerinin yüzde 90’ı doldu

23:16 - GÜNDEM

Şahin'den Kadir Gecesi mesajı Şahin: "Kadir gecesi, insanlığın huzur ve kardeşlik arayışına ışık tutan mübarek bir gecedir"

23:00 - GÜNDEM

Kahramanmaraş’tan Su Tarifesinde Türkiye’ye Örnek Karar

22:40 - GÜNDEM