?>

CHP'li Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin AK Parti'ye geçmesi gündemde

Yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan CHP’li Gaziosmanpaşa Belediyesi Başkanı Hakan Bahçetepe’nin görevden uzaklaştırılması sonrası, belediye meclisinde çoğunluğu elinde bulunduran AK Parti’nin yönetimi devralması bekleniyor.

GÜNDEM - 2 gün önce

İBB'ye yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasında dikkat çekici gelişmeler yaşanmaya devam ediyor....

Son olarak yolsuzluk ve usülsüz ihaleye karıştıkları gerekçesiyle dliyeye sevk edilen 36 şüpheliden 22'si tutuklandı, 14 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tutuklanan isimler arasında Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin ve Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar da yer alıyor.

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ'NDE DENGELER DEĞİŞEBİLİR

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe'nin tutuklanmasının ardından ilçede yönetim tablosunun yeniden şekillenmesi bekleniyor.

Belediye meclisinde çoğunluğu elinde tutan Cumhur İttifakı’nın, yapılacak oylama sonucunda belediyeyi devralması bekleniyor.

BELEDİYE MECLİSİNDE ÇOĞUNLUK AK PARTİ'DE

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nde yapılan son yerel seçimlerde, Bahçetepe yüzde 40,44 oyla belediye başkanı seçildi.

Ancak belediye meclisinde AK Parti yüzde 40,86 oyla çoğunluğu elde etti. CHP’nin meclisteki oy oranı ise yüzde 38,86’da kaldı.

Bu nedenle yapılacak oylamada belediye yönetiminin AK Parti’ye geçmesi bekleniyor.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Tutuklanan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe savcılıkta verdiği ifadesinde şunları söyledi:"5 Nisan 2024 tarihinde yerel seçim sonucunda Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı olarak göreve başladım. Bana sormuş olduğunuz Aziz İhsan Aktaş isimli şahsı tanımıyorum. Ben 2019 yılında CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı olarak göreve başladım. Herhangi bir belediyeden değil, bizzat CHP Genel Merkezi'nden ilçe başkanlıklarına araç tahsisi yapılır. Yapılan araç tahsisi lojistik destek amaçlıdır.

Aziz İhsan Aktaş'ın kardeşine ait olduğu tespit edilen beyaz renkli Renault marka araç şahsıma değil, başında bulunduğum ilçe başkanlığına tahsisen verilmiştir. Aracın ne kadar süre ilçe başkanlığında kaldığını bilmiyorum. Bu araç çeşitli yardımlar, maske ya da tekerlekli sandalye gibi yardımlarda kullanılmıştır. Şahsıma ait değildir, kamu hizmetinde faaliyette bulunulmuştur. Bu araç pandemi döneminde kullanılmış ve zaman zaman bizim ilçemize gelip, tekrar parti koordinasyonuna gitmişliği olmuştur. 2024 yılı Ocak ayında Gaziosmanpaşa Belediye Başkan adaylığım açıklandıktan sonra benim hem araçla hem de ilçe başkanlığıyla herhangi bir alakam kalmamıştır. Gaziosmanpaşa ilçesinde yapılan yerel seçimlere itiraz sonucunda yeniden sayım neticesinde ben 5 Nisan 2024 tarihinde mazbatamı alarak belediye başkanlığına seçildim."

"İDDİA EDİLDİĞİ GİBİ KAZI İZNİNİ UZATMAMIZ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

Bahçetepe ifadesinde, ayrıca, "Ben partim adına oturmuş olduğum başkanlık koltuğunda birçok STK, esnaf ya da tüzel kişileri temsilen şahıslarla tanışma ve görüşme gerçekleştirdim. Sormuş olduğunuz Özer Ayık'ı yine bu kapsamdaki görüşmelerim sırasında tanıdım. Kendisiyle 2 kere belediye binasında görüştüm ve kendisini bir akaryakıt firmasının yöneticisi olarak bilirim. Tarafıma, bahsi geçen şirket yöneticisi olan Özer Ayık'ın 300 bin dolar verdiği iddiası gerçek dışıdır.

Söz konusu kazı izni belediye meclisinden oy birliğiyle ve meclisteki sayısal çoğunluğun benim partimin dışında AK Partili üyelerden oluşan bir heyet tarafından ve yine benden önceki belediye başkanının söz konusu kazı iznine onay havalesi vermesi sonucunda gerçekleşen bir kazı iznidir. Bu süreçten öncesinde belediye imar ve hukuk komisyonundan da yine çoğunluğun benim partimin dışında olduğu bir temsil komisyonunun oy birliği ile geçmiştir. İddia edildiği gibi kazı iznini uzatmamız söz konusu değildir. Nisan 2024'te seçildiğim başkanlık görevimden iki ay gibi kısa süre sonrasında belediye meclisinden izin geçmiştir" dedi.

"BAZ ÇAKIŞMALARINDAKİ ARADAKİ MESAFENİN '0 METRE' OLDUĞU YÖNÜNDEKİ TESPİTE KATILMIYORUM"

Bahçetepe ifadesinde, "Ben Özer Ayık ile iki kez belediye içerisinde yüz yüze görüştüm. Onun dışında cep telefonu aracılığıyla bayramlaşma ve Beyaz Masa tarafından ulaştırılan istihdam konusu ile alakalı olabileceğini düşündüğüm hususlarda görüşme sağlamışımdır. Harici olarak herhangi bir irtibatım bulunmamaktadır. Benim Özer Ayık ile Kapalıçarşı bölgesinde ortak baz vermem mümkün değildir. 14 Kasım 2024 tarihinde Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığında İstanbul Valisi'ni ağırladım. O gün Kapalıçarşı bölgesine gitmedim.

Sonraki süreçte Özer Ayık ile ortak baz verme hususuna ilişkin, kendisinin firmasına yakın bölgede benim belediyeme ait Gaziosmanpaşa Belediyesi Su Kemeri Sosyal Tesisi ve GOPAŞ Kentsel Dönüşüm Hizmet Binamız vardır ve oralarda toplantı yaparım. Bu nedenle baz çakışması olabilir. Ancak ilgili baz çakışmalarındaki aradaki mesafenin '0 metre' olduğu yönündeki tespite katılmıyorum. Ben Özer Ayık ile hiçbir zaman kurum dışında yüz yüze görüşmedim ve para almadım. TEM Otoyolu üzerinde bulunan benzinliğin belediyemizden doğrudan bir talebi yoktur. Belediyemiz sınırları içerisinde yer alan benzinlik olsa da ilgili firma değil, BEDAŞ'tır. Seza Büyükçulha'yı ilk kez bu operasyon aracılığıyla duydum. Baki Aydöner'i ise yaklaşık 9-10 yıldır İstanbul İl Başkanlığı dönemimden beri tanımaktayım. Ben Baki Aydöner ile iddia edilen kazı iznine ilişkin herhangi bir görüşme yapmadım, kendisinden para talebinde bulunmadım" dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

KÜRŞAT DALOĞLU: GAYEMİZ ÇOCUKLARIMIZ

2025-06-01 21:17 - SPOR

Eğitime Destek Platformu Gaziantep’te Arslan Dönemi

2025-05-30 17:03 - GÜNDEM

Gaziantep'te kantinci Kur'an-ı Kerim sayfalarını tost kağıdı yaptı

2025-05-28 23:56 - GÜNDEM

Bayram ve yaz dönemlerinin trafik kazalarının en yoğun yaşandığı dönemler olduğuna dikkat çeken Başkan Yiğit, şunları söyledi: ‘’Zorunlu Trafik Poliçesi ile birlikte KASKO önem arz ediyor. Herhangi bir uygulama noktasına d

2025-05-30 15:41 - GÜNDEM

Şahinbey Belediyesi zabıta ekipleri Şahinbey İlçesi’nde yaptığı denetimlerde tarihi geçmiş ürün satan bir zincir market şubesini ve bir okul kantinini 3 gün süreyle kapattı.

2025-05-30 16:53 - GÜNDEM

Abdulkadir Uraloğlu bayram tedbirlerini açıkladı

2025-06-03 20:08 - GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şampiyon Galatasaray'ı kabul etti

2025-05-29 22:02 - SPOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye uçurumun kenarından döndü

2025-06-02 23:14 - POLİTİKA

Abdulkadir Uraloğlu: Esenboğa Havalimanı’nın yıllık yolcu kapasitesi 30 milyona çıkacak

2025-05-31 19:10 - GÜNDEM

İyi Parti Gaziantep il Başkanı Şerif Başkülekçi’nin 29 Mayıs İstanbul'un Fethinin yıl dönümü Mesajı

2025-05-29 20:40 - GÜNDEM

İlgili Haberler

MAHMOOD COFFEE

22:48 - GÜNDEM

AK Parti Yeşilli İlçe Başkanı Bayhoca'dan ihtiyaç sahibi çocuklara giyim yardımı

22:44 - GÜNDEM

İL BAŞKANI BAŞKÜLEKÇİ’DEN KURBAN BAYRAMI MESAJI

22:41 - GÜNDEM

Dana haritası: Kurban etinin bölgelere göre kullanım rehberi

20:22 - GÜNDEM

Hakan Fidan: Liderler Zirvesine hazırız

23:43 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Stresle baş etmenin yöntemi! İç çekmenin sağlığa iyi geldiğini biliyor musunuz?

23:18 - Sağlık

Murat Kurum’dan Adıyaman İndere’de "Çifte Bayram" Müjdesi

22:59 - Yaşam

MAHMOOD COFFEE

22:48 - GÜNDEM

Dana haritası: Kurban etinin bölgelere göre kullanım rehberi

20:22 - GÜNDEM

CHP'li Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin AK Parti'ye geçmesi gündemde

20:20 - GÜNDEM