?>

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e tepki

İsrail'in İran'a yönelik saldırılarının ardından açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı, "En güçlü şekilde kınıyoruz" ifadelerine yer verdi.

GÜNDEM - 11 ay önce

Orta Doğu'da sıcak saatler yaşanıyor.

Gazze'de masumlara zulmeden İsrail, sabah saatlerinde İran'ın askeri noktalarını vurdu.

İsrail'in düzenlediği saldırılarda siviller de zarar görürken, Dışişleri Bakanlığı'ndan da bir açıklama yapıldı.

İsrail'in saldırılarının kınandığı açıklamada şöyle denildi:

"BU SALDIRI HUKUKU AÇIKÇA İHLAL EDİYOR"

İsrail'in İran'a düzenlediği hava saldırısını en güçlü şekilde kınıyoruz.Uluslararası hukuku açıkça ihlal eden bu saldırı, İsrail’in bölgede yürüttüğü stratejik istikrarsızlaştırma politikasına hizmet eden bir provokasyondur.

"İSRAİL KÜRESEL HUZURU RİSKE ATMAKTAN KAÇINMIYOR"

Saldırıların, İran'ın nükleer programıyla ilgili müzakerelerin yoğunlaştığı bir dönemde gerçekleşmesi, Netanyahu hükümetinin herhangi bir meselenin diplomatik yollarla çözülmesini istemediğini ve kendi çıkarları doğrultusunda bölgesel istikrarı ve küresel huzuru riske atmaktan kaçınmadığını göstermektedir.

"ORTA DOĞU'DA DAHA FAZLA KAN GÖRMEK İSTEMİYORUZ"

İsrail’in daha büyük çatışmalara yol açabilecek saldırgan eylemlerine bir an önce son vermesi gerekmektedir.Orta Doğu’da daha fazla kan ve yıkım görmek istemediğimizi tekraren ifade ediyoruz.Savaşın yayılmaması için uluslararası toplumu acilen harekete geçmeye çağırıyoruz.

TÜRKİYE'DEN İLK TEPKİ ÖMER ÇELİK'TEN GELDİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sabahın erken saatlerinde sosyal medya hesabından İsrail'in İran'a saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

Çelik, "İsrail İran’a saldırarak tüm bölgeyi ateşe atan vahşi ve barbar saldırılarına bir yenisini ekledi." diyerek "hukuksuz saldırıları" kınadı.

"İsrail saldırısının hiçbir meşruiyeti ve gerekçesi olamaz." diye açıklama yapan Çelik, "Bu barbarca bir saldırganlıktır." dedi.

"SOYKIRIMCI EYLEMLER"

Çelik, "Cumhurbaşkanımızın Netanyahu hükümetinin soykırımcı eylemlerinin sonuçları konusundaki uyarılarına tüm dünya dikkat kesilmelidir.

Gazze konusunda İsrail’in soykırımcı faaliyetlerine karşı uluslararası baskı artmışken, İsrail bir kere daha gözleri soykırımcı eylemlerinden uzaklaştırmak için yeni bir saldırı başlattı." ifadelerini kullandı.

İsrail saldırganlığının tüm dünya için tehdit olduğunu dile getiren AK Parti Sözcüsü, "Buna karşı tüm dünya ortak somut tedbirler almalıdır." diye kaydetti.

Haftanın Öne Çıkanları

BAŞKAN TAHMAZOĞLU’NDAN KONUT MÜJDESİ

2025-06-12 16:50 - Yaşam

İsrail'in İran'a yönelik saldırıları sonrası altın yükseldi

2025-06-13 17:57 - EKONOMİ

Galatasaray'ın Leroy Sane transferi Avrupa'da gündem oldu

2025-06-12 16:48 - SPOR

Leroy Sane: Birçok teklif aldım

2025-06-12 16:45 - SPOR

Yurt genelinde sıcaklıklar yükseliyor

2025-06-12 16:42 - Yaşam

Gaziantep Doğal Yaşam Parkı bayramda ziyaretçi akınına uğradı

2025-06-11 00:02 - Yaşam

Bayram tatilinde acı tablo: Kazalarda 10 ölü, bin 319 yaralı

2025-06-06 22:54 - GÜNDEM

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek hayatını kaybetti

2025-06-09 23:19 - GÜNDEM

Kurban Bayramı'nı bir gün sonra kutlayacak ülkeler

2025-06-06 22:57 - Dünya

Trump’tan Los Angeles açıklaması: İç savaş istemiyorum

2025-06-09 23:33 - Dünya

İlgili Haberler

Hakim ve savcıların terfi kuralları sil baştan: Yüzde 80 şartı getirildi

13:34 - GÜNDEM

Sumud Filosu: 18 Türk aktivist alıkonuldu

13:31 - GÜNDEM

FIRAT’TAN İSRAİL’İN BARBARLIĞINA TEPKİ

13:27 - GÜNDEM

Yeşilyurt Belediyesi’nden Tarıma Büyük Destek: 300 Bin Sebze Fidesi Çiftçilere Dağıtıldı

13:25 - GÜNDEM

TOKİ Karagöz Spor Kompleksi’nin Temel Atma Töreni Yapıldı BEŞ TANE BÜYÜK SPOR KOMPLEKSİ YAPIYORUZ

13:20 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Hakim ve savcıların terfi kuralları sil baştan: Yüzde 80 şartı getirildi

13:34 - GÜNDEM

Sumud Filosu: 18 Türk aktivist alıkonuldu

13:31 - GÜNDEM

İsrail'in uykularını kaçıran tatbikat! 100 metre yakınına bomba yağdıracaklar

22:37 - Dünya

ABD Senato adayından skandal sözler: Ayasofya iade edilmezse Türkiye’ye ithalat yasağı

21:59 - GÜNDEM

Başkan Er: "Malatya’yı sil baştan ele alacağız"

21:57 - GÜNDEM