?>

Erdoğan ve Trump'ın yakın ilişkisi Netanyahu'yu endişelendiriyor

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Başkanı Donald Trump ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın ilişkisinden rahatsız olduğu ve Trump'ın Orta Doğu politikasından son derece endişe duyduğu belirtildi.

GÜNDEM - 9 ay önce

Israel Hayom gazetesi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın ilişkisinden duyduğu rahatsızlığı haberleştirdi.

Gazetenin, "Netanyahu, Trump'tan bıktı. Doğru şeyleri söylüyor ama yerine getirmiyor" başlığıyla yayınladığı haberde; Netanyahu'nun, Trump'ın Orta Doğu politikasından son derece rahatsızlık duyduğu aktarıldı.

Netanyahu'nun Trump'ın Suriye'deki kontrolü sağlamlaştırmak için Erdoğan'a verdiği destekten endişe duyduğu ifade edilirken ABD tarafının attığı adımların açıklamalarla uyuşmadığı söylendi.

TRUMP'TAN ERDOĞAN'A ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Trump, Netanyahu ile Beyaz Saray'da gerçekleştirdiği görüşme sırasında Erdoğan'ı 'çok zeki ve sert biri' olarak nitelendirmişti.

Netanyahu'ya hitap eden Trump, Türkiye ile yaşanabilecek olası gerilimlere ilişkin, "Türkiye ile bir sorunun varsa gerçekten bunu çözebileceğini düşünüyorum. Erdoğan'la çok iyi ilişkilerim var" ifadelerini kullanmıştı.

Suriye konusuna da değinen Trump, Erdoğan'ın bölgede önemli bir rol oynadığını vurgulayarak, "2 bin yıldır kimsenin başaramadığını başardı" demiş, Suriye'deki Beşar Esad rejiminin zayıflamasında Erdoğan'ın etkili olduğunu belirtmişti.

Netanyahu'nun Türkiye'nin Suriye'deki artan etkisinden rahatsızlık duyduğu bilinirken Trump'ın bu sözleri İsrail kamuoyunda tartışma yaratmıştı.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep Şehitkamil hastanesinde sevilen doktor Mustafa Toğun adına sahte hesap açtılar

2025-05-03 17:26 - GÜNDEM

GAZİANTEP’Lİ İŞ KADINI GAZİANTEP YEMEKLERİNİ DÜNYAYA TANITIYOR

2025-04-30 15:19 - Yaşam

Gaziantep'te bulunan İyilik Kervanı Yardım Derneği, bünyesinde yer alan "Merkez Medresesi’nin açılışını gerçekleştirdi.

2025-05-03 22:27 - Yaşam

Devlet Bahçeli: Terör başka Kürt kardeşlerim bambaşkadır

2025-04-30 00:07 - POLİTİKA

Hepsinden farklıymış: İşte en zeki kan grubu!

2025-05-04 00:39 - Sağlık

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nüfus meselesi giderek bir beka sorununa dönüşmekte

2025-04-28 21:52 - GÜNDEM

Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti

2025-05-03 17:31 - GÜNDEM

Ekrem İmamoğlu’na ait oldukları belirlenen lüks otomobiller görüntülendi

2025-04-30 00:05 - GÜNDEM

İrşad Hacı Nuri Çomu Kur’an Eğitim Merkezi Hizmete Açıldı

2025-04-30 23:14 - Yaşam

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye: Bantçı olup çıktılar

2025-04-30 23:18 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Büyükşehir’in Etkinliği Hem Öğretti Hem Bağları Güçlendirdi

23:03 - GÜNDEM

Büyükşehir’in Genç Pehlivanları Türkiye Şampiyonasına Damga Vurdu

23:00 - GÜNDEM

Gençler YKS Kampı’nda Hız Kazandı; Fizik ve Kimyada Altın Taktikler

22:54 - GÜNDEM

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR İLE DSİ İŞ BİRLİĞİNDE İSLAHİYE OVASI BEREKETE KAVUŞUYOR

22:48 - GÜNDEM

Başkan Görgel, Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu’nu Makamında Ağırladı

22:43 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Gaziantep'in 'Genç Yıldızları' ödülle taçlandı

23:00 - GÜNDEM

Kedileri ezdi, cezası barınak: 1 ay hayvanlarla çalışacak

20:18 - GÜNDEM

Bombadan kurtuldular, kıştan kurtulamadılar! Gazze’de 10 çocuk soğuktan öldü

23:52 - Dünya

Şahin’den yarıyıl tatili atölyelerine ziyaret

21:53 - Eğitim

Köylülere rayiç bedel üzerinden teklif yapıldı, anlaşma yapılamadı: Petrol için arazilere el konulacak

21:34 - GÜNDEM