?>

Hizbullah'tan yeni açıklama: Silahlarımızı bırakmayacağız

Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı Naim Kasım, çatışmanın süreceğini ve İsrail'e karşı direneceklerini açıkladı. Kasım, "İsraillilerle çatışmak istiyoruz, kimse mevzilerimizi terk edeceğimizi, silahlarımızı bırakacağımızı düşünmemelidir" dedi.

Dünya - 7 ay önce

7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de masum Filistinlileri katleden İsrail, Lübnan'a da saldırmaya başladı.

Gözünü Lübnan'a çeviren katil İsrail ordusu, haftalardır Lübnan'ın başkenti Beyrut'u bombalıyor.

Beyrut'ta bulunan Hizbullah'ın ana karargahını vuran İsrail ordusu, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldürüldüğünü açıklamış, Hizbullah mensupları da doğrulamıştı.

İsrail'e ise yanıt, 250'ye yakın füze fırlatan İran'dan gelmişti.

Yaşananların ardından Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, Lübnan televizyon kanalında önemli açıklamalarda bulundu.

"BİZİM İÇİN TEK ÇÖZÜM DİRENİŞ: SİLAHLARIMIZI BIRAKMAYACAĞIZ"

Televizyondan yayınlanan konuşmasında Kasım, "ABD'nin Gazze'de işlenen tüm suçlarda önemli bir ortak olduğunu düşünüyoruz." dedi.

Hizbullah ve Emel hareketinin birbiriyle uyumlu belirten Kasım, ateşkese varmak için Parlamento Sözcüsü Nabih Berri'nin öncülük ettiği siyasi süreci desteklediklerini dile getirdi.

"Bizim için tek çözüm direniş" diyen Kasım, İsrail'in Güney Lübnan'a yönelik kara saldırılarının 1 hafta önce başladığını ancak ordunun ilerleyemediğini belirtti.

Kasım, şöyle devam etti:

"Bu, ilk kimin ağlayacağı savaşı. Biz ağlamayacağız. Hizbullah'ın komuta ve kontrolü hassasiyetle organize edilmiştir. Acı darbelerin ötesine geçtik. Hiçbir pozisyon boş değil, tüm roller dolu. Sahadaki çeşitli birimler ve güçler arasında sürekli bir koordinasyon var. İsraillilerle çatışmak istiyoruz, kimse mevzilerimizi terk edeceğimizi, silahlarımızı bırakacağımızı düşünmemelidir."

"AÇIK POZİSYONLARI DOLDURDUK"

Sözlerine devam eden Kasım, "Bütün açık pozisyonları doldurduklarını" söyleyerek örgütün yeni yönetim kadrosunun belirlendiğini ancak Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın ölümünün ardından lider seçimi için sürecin hala devam ettiğini dile getirdi.

Kasım, "Hizbullah'ın komuta, kontrol ve yönetimi organize edildi. Artık acı verici saldırıları atlattık. Tüm pozisyonlar dolduruldu. Boş pozisyon kalmadı." ifadelerini kullandı.

"UYGUN YER VE ZAMANDA SALDIRACAĞIZ"

Son olarak İsrail'in kuzeydeki askeri kayıplarının çok büyük olduğunu ve gizlemeye çalıştıklarını belirten Kasım, İsrail'in ABD'deki seçimlere müdahale etmeye çalıştığını söyledi.

Kasım, "Netanyahu bu savaştaki hedeflerine ulaşamayacak. Kendi askeri planlarımıza uygun yer ve zamanda füzeler ve insansız hava araçlarıyla saldıracağız." diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

SON DAKİKA! İsrail'den İran'a misilleme kararı

2024-10-02 22:04 - GÜNDEM

Toplumu aydınlatan mumların söndürülmesine müsade edersek hepimiz karanlıkta kalırız.

2024-10-03 00:27 - GÜNDEM

Sağlığı tehlikeye düşüren gıdalar listesi yayınlandı

2024-10-02 21:59 - Sağlık

Adana'da torbacıyı kaçırmaya çalışıp polise saldırdılar: Biri de mahalle muhtarı çıktı

2024-10-08 14:03 - ASAYİŞ

İki genç kızı öldürüp intihar etmişti: Surdaki üçüncü kişi belli oldu

2024-10-08 13:52 - ASAYİŞ

Alman otomobil endüstrisinin satışları 6 ayda yüzde 4,7 azaldı

2024-10-08 14:18 - Dünya

SON DAKİKA! PKK/YPJ'nin sözde sorumlularından Hezal Belge öldürüldü

2024-10-08 14:10 - GÜNDEM

AK Parti Diyarbakır Teşkilatı’ndan Filistin’e Destek

2024-10-07 19:50 - GÜNDEM

İran, İsrail'e saldırdı: Sevinç gösterileri yapıldı

2024-10-02 22:28 - GÜNDEM

ABD'den İsrail'e son 1 yılda 17,9 milyar dolar askeri yardım

2024-10-07 23:14 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Hindistan ve Pakistan arasında 78 yıldır çözülemeyen 'Keşmir Sorunu'

22:00 - Dünya

Avrupa'da enerji krizi: İspanya ve Portekiz'de elektrik kesintisi yaşanıyor

21:48 - Dünya

İsrail medyası bile şaşkın!

23:26 - Dünya

İsrail basını: ABD, Suriye’deki askerlerini iki ay içinde geri çekecek

23:51 - Dünya

Donald Trump'ın kampanya şapkalarını üreten Çin, ABD ile dalga geçti

22:22 - Dünya

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye: Bantçı olup çıktılar

23:18 - GÜNDEM

Ayşe Keşir: Türkiye’de doğurganlık hızı kritik eşiğin altında

23:17 - GÜNDEM

Hindistan ve Pakistan arasında 78 yıldır çözülemeyen 'Keşmir Sorunu'

22:00 - Dünya

Gaziantep'li baklava ustalarından Sunar Un ürünlerine tam not!

21:41 - Yaşam

GAZİANTEP’Lİ İŞ KADINI GAZİANTEP YEMEKLERİNİ DÜNYAYA TANITIYOR

15:19 - Yaşam