?>

İran: İsrail rejimine verilecek yanıt hakkında nihai karar alındı

İran Meclisi Ulusal Güvenlik Komisyonu Üyesi İsmail Kevseri, İsrail'in saldırısına misilleme yapılacağını işaret ederek, gerekli kararın verildiğini ve saldırının bir öncekinden daha yıkıcı olacağını söyledi.

Dünya - 1 yıl önce

İsrail ile İran arasındaki gerilimde son dönemde bir yumuşama olsa da karşılıklı sert gelmeye devam ediyor.

İran Meclisi Ulusal Güvenlik Komisyonu Üyesi İsmail Kevseri, İsrail'in saldırısı sonrası İran'ın yapacağı misillemeye dair açıklamalarda bulundu.

"NİHAİ KARAR VERİLDİ"

Kevseri, "Ulusal Güvenlik Konseyi tarafından Siyonist İsrail rejimine verilecek askeri yanıt hakkında nihai karar alındı ve Konseyin tüm üyeleri İsrail'e askeri yanıt verme konusunda hemfikir.

"DAHA YIKICI OLACAK"

Bu kararın ne zaman uygulanacağı, silahlı kuvvetlerimize bağlı. Operasyonun nasıl ve ne zaman gerçekleştirileceği konusunda planlamalar ise yapılıyor. İsrail'e verilecek yanıt Gerçek Vaad 2 operasyonundan daha yıkıcı olacak ve bu konuda bölgedeki direniş güçleri ile ortak hareket edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Hükümet kaynaklarından İran'ın savaş tuzağına çekilmeye çalışıldığı yönünde gelen açıklamaları değerlendiren Kevseri, İsrail'e verilecek yanıta dair kararın Ulusal Güvenlik Konseyini ilgilendirdiğini belirtti.

Kevseri, "Hükümetten bazı yetkililerin görüşleri İsrail'e yanıt verilmemesi yönünde olabilir ancak bu kişilerin alınacak kararda herhangi bir rolleri yok. Siyonist İsrail rejimine verilecek askeri yanıtın kararı Ulusal Güvenlik Konseyinde alınıyor" şeklinde konuştu.

"SİYONİST REJİME YANIT VERECEĞİZ"

İsrail'in İran'a yönelik saldırısı sonrası Tahran'ın karşılık verme hakkı olduğunu ve uluslararası hukuk çerçevesinde meşru müdafaa hakkını kullanacağını belirten Kevseri, "Düşman, İran'a karşı büyük bir kötülük ve yanlış yaptı. Şu an uluslararası hukuk çerçevesinde bizim karşılık verme hakkımız oluştu. Bu şekilde Siyonist rejime karşı yeni bir operasyon düzenleyebiliriz. Bu bizim en doğal hakkımız ve gelecekte Siyonist rejime yanıt vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 29 Ekim'de binlerce yıllık bir devlet, yeniden yükseldi

2024-10-29 23:01 - Yaşam

GAZİANTEP'TE YAN BAKTIN KAVGASI KANLI BİTTİ!

2024-10-30 23:23 - ASAYİŞ

10 soruda emlakta 'Elektronik İlan Doğrulama Sistemi'

2024-10-26 22:16 - GÜNDEM

SANKO ÜNİVERSİTESİ’NDE CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİ DÜZENLENDİ

2024-10-28 14:53 - Eğitim

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ’NİN KURSLARI İLE HAYATLARI DEĞİŞTİ

2024-10-28 00:14 - Eğitim

Adnan Oktar'ın 2 milyar liralık serveti devlete geçti

2024-10-26 22:36 - GÜNDEM

Nikos Hristodulidis Türkiye'yi Biden'a şikayet etti

2024-10-31 14:09 - Dünya

SONDAKİKA... GAZİANTEP'TE BİR İNTİHAR DAHA!

2024-10-27 23:53 - Yaşam

Galatasaray dev derbide Beşiktaş'ı 2 golle geçti

2024-10-29 23:27 - SPOR

Dülük Tüneli ile zaman ve yakıttan tasarruf sağlanacak

2024-10-30 23:47 - Yaşam

İlgili Haberler

Akaryakıt krizinde son perde: Ucuz yakıt için İran sınırına akın ettiler

21:05 - Dünya

İsrail'in uykularını kaçıran tatbikat! 100 metre yakınına bomba yağdıracaklar

22:37 - Dünya

İran, Hürmüz Boğazı'nı bir kez daha kapattı

21:09 - Dünya

Çin, 8 uydu birden fırlattı

21:42 - Dünya

30 kişi hayatını kaybetti! Tarihi kalede izdiham yaşandı

23:41 - Dünya

Günün Manşetleri

Galatasaray, Samsunspor'dan 4 yedi!

22:56 - SPOR

Burger King Tarabya şubesinde "Ayrımcılık" iddiasına tepki yağdı

22:35 - GÜNDEM

Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Modelini 86 Milyona Yaymak İstiyoruz”

22:06 - GÜNDEM

Zorla su içmeyin: Vücut ne zaman isterse

21:59 - Sağlık

Gaziantep'te doğan ilk zürafanın ismi belli oldu: O isim bakın ne oluyor... 1,5 saat sonra doğdu!

21:45 - Yaşam