?>

İsrail'in uykularını kaçıran tatbikat! 100 metre yakınına bomba yağdıracaklar

Mısır ordusunun Sina Yarımadası’nda İsrail sınırına 100 metre mesafede gerçekleştireceği gerçek mermili tatbikat, İsrail tarafında büyük endişe yarattı. Her ne kadar iki ülke arasında koordine edilse de sınırdaki siviller ve siyasetçiler durumu tehdit olarak görüyor. Bazı İsrailliler gelişmeleri 7 Ekim saldırısı öncesine benzetirken, muhalif isimler Mısır’ın askeri hareketliliğinin barış anlaşmasını zedelediğini savunuyor.

Dünya - 4 ay önce

Mısır ordusunun Sina Yarımadası’nda, İsrail sınırına yalnızca 100 metre mesafede gerçekleştirmeyi planladığı gerçek mermili tatbikat, İsrail tarafında hem sivilleri hem de güvenlik çevrelerini alarma geçirdi. Tatbikatın, iki ülke arasındaki 1979 barış anlaşması kapsamında İsrail ile koordine edildiği belirtilse de sınır hattına yakın bölgelerde yaşayanlar durumdan rahatsızlık duyuyor.

İsrail medyası, bazı vatandaşların söz konusu askeri hareketliliği, 7 Ekim 2023’te Hamas’ın İsrail’de düzenlediği ve binin üzerinde kişinin hayatını kaybettiği saldırı öncesindeki gelişmelere benzettiğini aktardı.

SİYASİ KANATTAN SERT TEPKİ

Sınır hattına yakın bölgede yapılacak topçu atışları ve bombardıman planı, İsrailli siyasetçilerin de tepkisini çekti. Başbakan Binyamin Netanyahu’nun Likud partisinden milletvekili Amit Halevi, Mısır ordusunun faaliyetlerini sert sözlerle eleştirdi.

Halevi, tatbikatların yerleşim yerlerine bu kadar yakın yapılmasına karşı çıkarak, durumu daha geniş ve endişe verici bir sürecin parçası olarak değerlendirdi. Mısır’ın barış anlaşmasını sistematik şekilde ihlal ettiğini öne süren Halevi, Sina’da kurulan askeri altyapının ve artan hareketliliğin İsrail için tehdit oluşturduğunu savundu.

“7 EKİM ÖNCESİNİ HATIRLATIYOR”

Sınır hattındaki Bnei Netzarim kasabasında yaşayan bir İsrailli, gelişmeleri “7 Ekim öncesini ürkütücü şekilde hatırlatıyor” sözleriyle değerlendirdi. Bölge sakini, gerçek mermilerle yapılan tatbikatın kaçakçılık ya da olası saldırılar için örtü oluşturabileceğini belirterek, bu kadar yakın mesafede askeri faaliyetlere izin verilmesini sorguladı.

Mısır tarafı ise tatbikatın rutin askeri eğitim kapsamında gerçekleştirildiğini belirtirken, gelişmeler iki ülke arasındaki hassas dengeleri yeniden gündeme taşıdı.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te tepki çeken konsere iptal çağrısı!

2026-04-29 12:51 - GÜNDEM

Geleneksel Yağlı Güreş Ligi, Gaziantep'te coşkuyla başladı

2026-04-26 00:32 - SPOR

Emlak satışında güvenli ödeme dönemi başlıyor

2026-04-29 14:58 - Yaşam

AK Parti’den CHP’ye mehter tepkisi

2026-04-24 22:41 - GÜNDEM

ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ’NİN KADINLARA ÖZEL YÜZME KURSU

2026-04-27 19:14 - GÜNDEM

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR’DEN 23 NİSAN’A ÖZEL FİDAN DİKİM TÖRENİ

2026-04-23 22:37 - GÜNDEM

Türkiye'de doğan ilk zürafa! Ziyaretçilerin karşısına çıktı, ismi anketle belirlenecek

2026-04-24 21:57 - GÜNDEM

Gaziantep Büyükşehir’in Eserleri ve Hedefleri Basın Lansmanında anlatıldı

2026-04-27 18:54 - GÜNDEM

Yusuf Tekin okullarda alınan önlemleri açıkladı

2026-04-24 21:29 - Eğitim

Şehitkamil’de toplu sünnet coşkusu

2026-04-24 22:01 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Nepal'deki sel felaketinin faturası 5 milyar dolara yaklaştı

21:44 - Dünya

Şehri istila edip herkese saldırmaya başlayınca vur izni çıktı! Kargalara silahlı operasyon...

23:26 - Dünya

Cezayir'de orman yangınlarını çıkaranlara idam cezası geliyor

14:22 - Dünya

Nepal'deki selde hayatını kaybedenlerin sayısı 734'e çıktı

13:31 - Dünya

Nepal'de yeni bir acil durum: Tibet tarafındaki baraj yıkıldı, halka yüksek yerlere çıkma uyarısı yapıldı

11:36 - Dünya

Günün Manşetleri

Kışın habercisi ortaya çıktı: O gelince yaylaları terk ediyorlar!

22:28 - Yaşam

Düğünde meydan kavgası çıkaran yazı: Öfkeli kayınbaba damadı hastanelik etti

22:06 - GÜNDEM

Nepal'deki sel felaketinin faturası 5 milyar dolara yaklaştı

21:44 - Dünya

YALNIZ ARDIÇ’TA GÖKYÜZÜ YENİDEN RENKLENECEK

22:46 - SPOR

Tarihi Kahramanmaraş Kalesi, 12 Eylül’de Ziyaretçilerine Kapılarını Açacak

22:14 - GÜNDEM