?>

İsrail, Lübnan'a kara harekatı başlattı

İsrail askeri kaynaklarından yapılan açıklamaya göre İsrail ordusu Lübnan'a yönelik kara harekatına başladı.

Dünya - 1 saat önce

Terör devleti İsrail, Orta Doğu'yu kana bulamaya devam ediyor.

Gazze'yi yerle bir eden İsrail ordusu, şu sıralarda ABD ile birlikte İran'ı vururken aynı zamanda Lübnan'a da bomba yağdırıyor.

İran'da binlerce hedefi ateş altına alan İsrail, bir yandan da İran'ın müttefiki Lübnan Hizbullahı'na yönelik saldırılarını sürdürüyor.

KARA HAREKATI BAŞLADI

İsrail'in 2 Mart itibarıyla Lübnan'a başlattığı genişletilmiş saldırılarının, 21-22 Mayıs'taki Yahudilerce kutsal "Şavuot Bayramı"na kadar sürdürebileceği iddia edilirken İsrail askeri kaynaklarından yapılan açıklamaya göre İsrail ordusu, Lübnan'a yönelik kara harekatına başladı.

İSRAİL'İN LÜBNAN SALDIRILARI

İsrail ordusundan 2 Mart'ta yapılan açıklamada, Lübnan'dan füze atıldığının tespit edilmesinin ardından ülkenin kuzeyinde sirenlerin devreye girdiği belirtilmişti.

Daha sonra Lübnan geneline hava saldırıları başlattığını duyuran ve başkent Beyrut'u hedef alan İsrail ordusu, havadan ve denizden yoğun saldırılar düzenlediği Lübnan'da kara işgalini genişletme kararı almıştı.

CAN KAYBI BİNE DAYANDI

Lübnan Sağlık Bakanlığı, 15 Mart'ta, İsrail'in 2 Mart'tan bu yana Lübnan'a düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 850'ye, yaralı sayısının ise 2 bin 105'e yükseldiğini açıklamıştı.

Lübnan hükümetine bağlı Afet Yönetimi ise İsrail'in işgali ve saldırıları nedeniyle Lübnan'da zorla yerinden edilenlerin sayısının 830 bini geçtiğini bildirmişti.

GAZZE'DEN SONRA LÜBNAN'I YERLE BİR EDİYORLAR

İsrail, Gazze'den sonra Lübnan'ı kan gölüne çeviriyor.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı son verilere göre İsrail saldırılarıyla, son 24 saatte 5 Filistinlinin naaşı ile 8 yaralının hastanelere ulaştırıldığı bildirildi.

Ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana düzenlenen saldırılarda ise 663 kişinin öldüğü, 1762 kişinin yaralandığı, enkaz altından da 756 kişinin cesedinin çıkarıldığı kaydedildi.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana sürdürdüğü saldırılarda can kaybının 72 bin 239'a, yaralı sayısı ise 171 bin 861'e yükseldiği kaydedildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emekli ikramiyeleri bayramdan önce hesaplara yatacak

2026-03-12 00:02 - GÜNDEM

İranlı Muhsin Rızai, savaşı bitirmek için şartlarını açıkladı

2026-03-15 00:28 - Dünya

İran'dan Tel Aviv'e atılan devasa füzenin enkazı görüntülendi

2026-03-12 19:29 - Dünya

İran'dan yeni açıklama: Türkiye'yi hedef almadık

2026-03-09 21:03 - GÜNDEM

Başkan Er’den Malatyalılara konser müjdesi

2026-03-09 20:35 - GÜNDEM

İran’ın İsrail merkezine düzenlediği saldırı anı

2026-03-09 20:37 - Dünya

Liverpool’dan Galatasaray maçı öncesi Ramazan çağrısı

2026-03-09 21:01 - SPOR

İşgal edilmesi en zor ülkeler belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

2026-03-09 23:40 - GÜNDEM

Tahran meydanları Mücteba Hamaney'e biat için doldu

2026-03-09 21:16 - Dünya

ŞANLIURFA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 1 MİLYON FİDE ÜRETİYOR

2026-03-09 20:41 - Yaşam

İlgili Haberler

İran: Netanyahu'yu takip edip öldüreceğiz

23:40 - Dünya

İran'dan İsrail'in merkez bölgelerine saldırı: Tel Aviv'den dumanlar yükseldi

22:39 - Dünya

Netanyahu nerede: Güvenlik toplantısına katılmaması komplo teorilerini artırdı

22:35 - Dünya

İranlı Muhsin Rızai, savaşı bitirmek için şartlarını açıkladı

00:28 - Dünya

İran'dan Tel Aviv'e atılan devasa füzenin enkazı görüntülendi

19:29 - Dünya

Günün Manşetleri

İsrail, Lübnan'a kara harekatı başlattı

19:23 - Dünya

Başkan Akpınar’dan Kadir Gecesi Mesajı

19:21 - GÜNDEM

İlber Ortaylı son yolculuğuna uğurlandı

19:00 - GÜNDEM

İran: Netanyahu'yu takip edip öldüreceğiz

23:40 - Dünya

'MALATYA'NIN SPOR AJANDASINI OLUŞTURUYORUZ'

23:22 - GÜNDEM