?>

Kahramanmaraş Canlı Hayvan Borsası Kurban Bayramı’na hazır

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Canlı Hayvan Borsası’ndaki hazırlıklarını tamamladı. Temizlik, dezenfeksiyon ve denetim çalışmalarının tamamlandığı tesiste kurbanlık satışları 12 Mayıs Salı günü başlayacak.

GÜNDEM - 3 ay önce

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların kurbanlık alışverişlerini sağlıklı ve güvenli ortamda gerçekleştirebilmesi amacıyla Canlı Hayvan Borsası’nda kapsamlı hazırlıklarını tamamladı. Hayvansal Üretim ve Mezbahalar Şube Müdürlüğü koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında tesis genelinde temizlik, ilaçlama ve dezenfeksiyon işlemleri gerçekleştirilirken, satış alanları da modern ve düzenli hale getirildi. Kurbanlık satışlarının 12 Mayıs Salı günü itibarıyla başlayacağı bildirildi.

CANLI HAYVAN BORSASI BAYRAM ÖNCESİ HAZIR HALE GETİRİLDİ

Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Canlı Hayvan Borsası’nda detaylı bakım ve düzenleme işlemleri gerçekleştirildi. Satış alanlarında hijyen standartlarının artırılması amacıyla ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmaları yapılırken, padok alanlarında da gerekli düzenlemeler tamamlandı.

Yetkililer, kurbanlık satışlarının düzenli şekilde yürütülebilmesi için tüm alanların numaralandırıldığını ve vatandaşların daha rahat alışveriş yapabilmesi adına gerekli hazırlıkların eksiksiz şekilde tamamlandığını belirtti. Kurbanlık alışverişinin kontrollü ortamda yapılmasıyla hem vatandaşların güvenliğinin sağlanması hem de satış sürecinin daha düzenli ilerlemesi hedefleniyor.

BESİCİLER KURBANLIKLARINI GETİRMEYE BAŞLIYOR

Hazırlıkların tamamlanmasının ardından besicilerin kurbanlık hayvanlarını tesise getirmeye başlayacağı bildirildi. Kurbanlık almak isteyen vatandaşlar, sağlık kontrollerinden geçmiş ve resmi işlemleri tamamlanmış hayvanları güvenli şekilde inceleyerek alışveriş yapabilecek.

Canlı Hayvan Borsası’na giriş yapacak tüm hayvanların küpe kontrolleri uzman ekipler tarafından gerçekleştirilecek. Ayrıca üreticilerin başvuru evrakları da detaylı şekilde incelenecek. Evrakları eksiksiz olan ve sağlık şartlarını taşıyan hayvanlar padok alanlarına alınarak satışa sunulacak.

“VATANDAŞLARIMIZI TESİSİMİZE BEKLİYORUZ”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Hayvansal Üretim ve Mezbahalar Şube Müdürü Yakup Bilal, Kurban Bayramı öncesinde tüm hazırlıkların tamamlandığını belirterek vatandaşları tesise davet etti.

Bilal, “Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla tesisimizi kurban satış yeri olarak hazırladık. Salı günü itibarıyla üreticilerimizi ve vatandaşlarımızı tesisimize bekliyoruz. Hayvanlar tesisimize alınmadan önce ilaçlama, dezenfeksiyon ve numaralandırma işlemleri tamamlandı. Ekiplerimiz gerekli kontrolleri yaparak şartlara uygun hayvanları satış alanlarına alacak” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Kurban Bayramı öncesi otobüs biletlerine zam sinyali

2026-05-08 19:47 - EKONOMİ

Lamine Yamal, Barcelona'nın şampiyonluk kutlamalarında Filistin bayrağı salladı

2026-05-12 13:58 - Dünya

ABD basınının iddiası: İran ile ateşkes görüşmeleri hafta başında başlayacak

2026-05-09 13:21 - Dünya

Goldman Sachs: Dünyanın 101 günlük petrol stoku kaldı

2026-05-05 17:27 - Dünya

Avrupa'da kiralar asgari ücreti geçti!

2026-05-11 13:56 - Dünya

Başkan Er’den Arguvan türkülerine UNESCO müjdesi

2026-05-06 18:07 - GÜNDEM

Girdiği an çok kolay kendini öldürüyor: Bu kuş özgürlüğüne öyle düşkün ki! İşte merak edilenler

2026-05-08 20:03 - Yaşam

15 Temmuz Spor Vadisi açılış için gün sayıyor

2026-05-07 21:15 - SPOR

Galatasaray - Antalyaspor maçının muhtemel 11'leri

2026-05-09 13:24 - SPOR

Kahramanmaraş Canlı Hayvan Borsası Kurban Bayramı’na hazır

2026-05-12 17:02 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Çerçeve yasa Genel Kurul'da: Yasalaşması öngörülüyor

15:53 - GÜNDEM

Kahramanmaraş’ta Ulaşıma 225 Milyon TL’lik Dev Yatırım

15:35 - GÜNDEM

Kahramanmaraş’ta 45 Milyon TL’lik Yol Yatırımı Tamamlandı! Maksutuşağı Grup Yolu Yenilendi

13:03 - GÜNDEM

Başkan Özdemir’den Yaz Kur’an Kursu öğrencilerine ziyaret

13:01 - GÜNDEM

Başkan Gülpınar: Biz yolun medeniyet olduğuna inanıyoruz

00:02 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Benzine peş peşe zam! Gece yarısı fiyatlar değişecek

15:56 - EKONOMİ

Çerçeve yasa Genel Kurul'da: Yasalaşması öngörülüyor

15:53 - GÜNDEM

Kahramanmaraş’ta Ulaşıma 225 Milyon TL’lik Dev Yatırım

15:35 - GÜNDEM

Altın 7 haftanın zirvesinde: Gram altın 6 bin 500'ü aştı

14:44 - EKONOMİ

İran'dan Hürmüz Boğazı için yeni güzergah kararı

14:34 - Dünya