?>

Milyonlarca memur ve emekliyi ilgilendiren gelişme! AK Parti, memur ve emeklilikte büyük değişiklik sinyali verdi

AK Parti'den, milyonlarca memur ve emekliyi yakından ilgilendiren açıklama geldi. Geniş bir kesimin hayatını doğrudan etkileyecek açıklamayı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz yaptı, 657 sayılı Devlet Memurları Yasası ile emeklilik sisteminin değişebileceğini söyledi.

GÜNDEM - 2 yıl önce

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, 5 milyonu aşan memur çalışan sayısı, EYT ve sosyal güvenlik sistemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Demiröz, EYT sonrası güvenlik sisteminde eksikliklerin ortaya çıktığını söyledi. Bunları düzeltmek için bir dizi öneri sıraladı.

YENİ BİR EMEKLİLİK SİSTEMİ Mİ GELİYOR? AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz, emeklilerin durumunu bildiklerini belirterek, "Emeklilerin emeklilik sistemini gözden geçirmemiz lazım. EYT çıkarıldıktan sonra tabii sosyal güvenlik sistemi biraz daha karmaşık hale geldi. En kısa zamanda tekrar Türkiye'nin bunu normal, uluslararası düzeyde bir sosyal güvenlik sistemine kavuşturması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

657'DE DEĞİŞİKLİK SİNYALİ VERDİ Vedat Demiröz, "Hatta belki 657 Devlet Memurları Yasası'nda da yeni bir düzenleme yaparak bizim özel sektörü öne çıkarıp cazip hale getirmemiz lazım" şeklinde konuştu. Mevcut durumda herkesin kamu sektöründe çalışmak istediğinin altını çizerek "öyle olmayınca herkes devlete yükleniyor, devlette şu anda 5 milyonu aşan çalışanımız var. Bu çok yüksek. Yani hem e-Devlet'e geçtik mesela, onun da avantajları olmasına rağmen bu 5 milyonu geçen devlet memuru sayısı, ülkenin maaş ödemeleri bakımından, bütçedeki ödemeler bakımından yüksek bir rakam" dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Dilan Polat'ın fenomen arkadaşı Nevra Bilem'in altınlı paylaşımları

2024-09-13 13:34 - GÜNDEM

BAŞKAN GÜLER’DEN 12 EYLÜL DARBESİ KINAMA MESAJI

2024-09-12 09:57 - GÜNDEM

Düzce Bilim Merkezi Türkiye'nin Bilim Merkezlerini Ağırladı

2024-09-16 19:40 - Teknoloji

Şehitkamil Eğitim -Bir-Sen de Görev Değişimi

2024-09-16 17:29 - GÜNDEM

İSMAİL GÜLER’DEN CHP’LİLERE SERT TEPKİ

2024-09-13 13:19 - GÜNDEM

Aydın’da Hırsızlık Olayı: 2 Şüpheli Yakalandı

2024-09-16 12:09 - ASAYİŞ

Şırnak Devlet Hastanesinde Kanser Hastaları için Yeni Tedavi Yöntemi Uygulamaya Konuldu

2024-09-18 10:10 - Sağlık

Samsun’da Trafiğin Kanayan Yarası: 2024 Ağustos Ayında 7 Kişi Hayatını Kaybetti

2024-09-14 10:40 - ASAYİŞ

Diyarbakır’da Kına Sonrası Araçlara Silahlı Saldırı Görüntüleri Ortaya Çıktı

2024-09-17 11:40 - ASAYİŞ

Diyanet İşleri Başkanlığı Cuma Hutbesi: Mevlid Kandili Ve Filistin’de Katledilen Çocuklar İçin Mesaj

2024-09-13 14:40 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Fatih Terim'den A Milli Takım açıklaması: Hesap sormayı turnuvadan sonraya bırakalım

13:35 - GÜNDEM

CHP'de 9 vekilin ihracı istendi

18:18 - GÜNDEM

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR EV SAHİPLİĞİNDE TÜRKİYE-SURİYE TİCARİ İLİŞKİLERİ, KENT EKONOMİLERİ ZİRVESİ’NDE ELE ALINDI

17:51 - GÜNDEM

Nuri Karahasanoğlu’ndan Özgür Özel ve haydutlarına sert tepki: Akit, bir avuç eşkıyanın susturabileceği bir medya değildir!

22:16 - GÜNDEM

CHP'lilerin TBMM önünde slogan kavgası

14:36 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

İngiltere’de sosyal medya yasağı

14:34 - Dünya

Yerli otomobil resmen satışa sunuldu: İşte fiyatı ve özellikleri!

14:31 - Teknoloji

Trump: İran ile anlaşma tamam, Hürmüz yeniden açılıyor

14:04 - Dünya

Fransa'da seçimlere müdahale iddiası: İsrailli şirket gündemde

13:37 - Dünya

Fatih Terim'den A Milli Takım açıklaması: Hesap sormayı turnuvadan sonraya bırakalım

13:35 - GÜNDEM