Çiftçilere yönelik desteğini artırarak sürdüren Şahinbey Belediyesi, çiftçilere 3 bin 700 tonsertifikalı buğday, arpa tohumu ve gübre dağıtımına başladı. Çiftçilere 19.717.400 kgsertifikalı tohum ve 21.043.600 kg kimyevi gübre desteğinde bulunan Şahinbey Belediyesidesteklerini artırarak sürdürmeye devam ediyor.
BELEDİYE BAŞKANIMIZDAN ALLAH RAZI OLSUN
Şahinbey Belediyesi’nin hizmetlerinin saymakla bitmeyeceğini belirten AK Parti GaziantepMilletvekili Bünyamin Bozgeyik, Belediye başkanımızın hizmetleri saymakla bitmez.Sekizincisi gerçekleştirilen bu kıymetli tohum ve gübre desteği de bunun en güzelörneklerinden biridir. Gaziantep’ten Kilis yoluna giderken böylesine büyük bir kalabalığı ve 3bin 700 tonluk desteği görmeyi beklemiyordum. Allah belediye başkanımızdan razı olsun,işlerine bereket versin. Rabbim sizlere daha çok versin, sizlere daha çok dağıtma imkânısunsun diye konuştu.
ÇİFTÇİMİZİN YANINDAYIZ
Çiftçilere verilen desteklerin artarak devam ettiğini ifade eden Şahinbey Belediye BaşkanıMehmet Tahmazoğlu, “Çiftçilerimize desteğe ilk olarak tohumla başladık. Sonra sağ olsunçiftçilerimiz bizi hep yönlendirdi. Bize gübre lazım dediler. Ondan sonraki yıl desteklerimiziniçerisine gübreyi de ekledik. Sonra mısır ve yonca tohumu istediler onu da verdik. Sonra fidelazım dediler. Domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun, karpuz fidesi dağıtmaya başladık.Çiftçilerimiz arazisine rahat gitmesi için beş bin kilometrenin üzerinde arazi yolu yaptık.Hayvan besicilerimiz yem desteği lazım dedi. Onlara da yem desteğin de bulunduk. Başkalarıgeçmiş yıllarda hatırlıyorum. Sadece iki kamyon mısır dağıttı diye zannedersin bütün tarımınihtiyaçlarını karşılamış gibi reklam yaptılar. Bizim sadece bugün burada dağıtacağımız tohum ve gübrenin her bir kamyonu 10 tondan hesaplasak 370 kamyon tohum ve gübre dağıtmışolacağız. Geçmiş yıllardaki dağıttıklarımızı 20.000 kamyonu geçti. Göstermelik bir şeyyapmıyoruz. Gerçekten çiftçimizin ihtiyacı olan ve tamamını kapsayan bir çalışmaylayolumuza devam ediyoruz. Biz çiftçimizin tarlasını ekmesini istiyoruz. Çiftçimizinzorluklarını anlıyorum. Bütün çiftçilerimizin ellerinden öpüyorum. Çiftçilik yapmak zordur.Yazı var, kışı var, soğuğu var. Ama zevkli bir iş. Çünkü üretim yapıyor. Üretmek kadar güzelbir şey yok. Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği üretim, istihdam, ihracat gerçekten buradayapılıyor. Biz de bu anlamda hem hükümet olarak, bakanlık olarak, milletvekillerimiz,belediye başkanlarımız, teşkilatımız, çiftçimize destek olmak noktasında her zamanyanınızdayız. Ekilmeyen yer kalmasın, çiftçimiz kazansın istiyoruz’’ dedi.
ÇİFTÇİMİZE VERDİĞİMİZ DESTEK 1 MİLYAR 300 MİLYON TL’Yİ AŞTI
Köylerin asla boş bırakılmamasını isteyen Başkan Mehmet Tahmazoğlu, Bugüne kadarçiftçimize verdiğimiz destek 1 milyar 300 milyon TL’yi aştı. Sadece bu yılki destek miktarı78 milyon TL’dir. Ama en büyük yatırım, Fırat’ın suyunun Gaziantep’e gelmesi olacak.Bunun için vekillerimiz, bakanlarımızla birlikte çalışmaya devam ediyoruz. Tabii, ülkemizyalnız tarımda değil, savunma sanayinde de büyük ilerleme kaydediyor. Kendi uçaklarımızı,helikopterlerimizi, füzelerimizi üretiyoruz. Dünya beşten büyüktür diyerek mazlumlarınhakkını savunan Cumhurbaşkanımızın arkasında duruyoruz. Filistinli kardeşlerimizin yaşadığızulüm hepimizin yüreğini yaralıyor. Bu zulmün de son bulacağına inanıyoruz. Kıymetlikardeşlerim, köylerimizi asla boş bırakmayacağız. Vatanımızı terk etmek yok. Gençlerimizinköyde kalması için özel destekler de düşünüyoruz. Özellikle köyde evlenen genç kızlarımızaŞahinbey Belediyesi olarak destek olacağız ifadelerini kullandı.
VERİLEN DESTEKLER GÖSTERMELİK YAPILMIYOR
Gaziantep’te tarıma önemli destekler sağlandığını ifade eden Gaziantep İl Tarım Müdürü AliSağlam, Belediyemizin çiftçimize ne kadar büyük destek verdiğini biliyorum ve samimiyetlesöylüyorum. Hiçbir ilimizde bu ölçüde bir destek yok. Bazı yerlerde projelere sadecegöstermelik destek veriliyor, fakat biz burada süreci baştan sona takip ettik. Gaziantep’intoplam 3 milyon 468 bin dekar tarım arazisi var. Bu, azımsanacak bir rakam değildir.Özellikle meyvecilik alanına baktığımızda 2 milyon 200 bin dekar civarında, yani yaklaşıkyüzde 60’ı bu alanı oluşturuyor. Meyve alanı olan bir çiftçimiz Allah’a şükür zarar etmez, icratakibine düşmez. Ancak bu yıl yaşanan kuraklık, önümüzdeki yılların nasıl geçeceğikonusunda bizlere ders veriyor. Çünkü iklim değişiklikleri, yağışların düzensizliği, nem vesıcaklık farklılıkları en çok tarım sektörünü etkiliyor. Biz de bu değişikliklere karşı nasılönlem alacağımızı şimdiden planlamak zorundayız. İl genelindeki 3 milyon 468 bin dekartarım alanının 643 bin dekarında buğday, 204 bin dekarında ise arpa ekili durumda. Bugünburada çiftçimize buğday ve arpa tohumu dağıttık. Sadece Şahinbey ilçemize baktığımızda,2024 yılı içerisinde 103 bin dekar buğday ve 66 bin dekar arpa alanımız var. Şahinbey’everilen toplam bin 700 ton buğday ve arpa tohumu yaklaşık 85 bin dekar alana ekim desteğisağlamaktadır. Bu gerçekten çok büyük bir destektir. Allah razı olsun, başkanımıza teşekkürediyoruz şeklinde konuştu.