?>

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Türkiye ve Belarus arabulucu olabilir

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna'daki çatışmanın çözümünde Belarus ve Türkiye'nin arabulucu rolü üstlenebileceğini dile getirdi.

GÜNDEM - 4 ay önce

Türkiye bir kez daha barışın adresi...

Ankara'ya gelerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştiren Vladimir Zelensky, ortak basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ederek "Türk diplomasisinin gücüne ve Moskova'da anlaşılabilir olmasına güveniyoruz" demişti. 

TELEFONDA GÖRÜŞTÜLER

Bu görüşmenin ardından da Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Ukrayna ve Rusya arasındaki çatışmanın bitmesi için çabalayan Türkiye, dünyaya da diplomasi dersi veriyor.

LAVROV'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Belarus ve Türkiye’nin Ukrayna’daki çatışmanın çözümünde arabulucu rolü üstlenebileceğini söyledi. 

"İSTANBUL'U BİZ REDDETMEDİK"

Lavrov, "Arabuluculukta yapıcı rol oynayabilecek ülkeler görüyoruz. Bunlar arasında Belarus ve Türkiye var. Devlet Başkanı Vladimir Putin, yakın zamanda bir platform oluşturulmasına yardımcı olmakla ilgilenen Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü. İstanbul platformunu reddeden biz değil, Ukraynalılar oldu" diye konuştu.

"SUNULAN BELHGELER KASITLI OLARAK SIZDIRILIYOR"

Lavrov, "Sunulan belgeleri anlamaya çalışanlar, öncelikle bunların medya çılgınlığını körüklemek için kasıtlı olarak sızdırıldığını düşünüyor.

Ve bu çılgınlığı organize edenler, elbette, bunu pek de saklamıyorlar. Donald Trump'ın çabalarını baltalamak, bu planı kendi yöntemleriyle çarpıtmak istiyorlar.

ABD'li meslektaşlarımızla iletişim kanallarımız var; bunlar kullanılıyor ve biz de onların anlaşmayı göndermesini bekliyoruz.

Anlaşmanın bu versiyonunu, Avrupalılar ve Ukraynalılarla koordinasyon aşamasını tamamlamak açısından bir ara versiyon olarak değerlendiriyorlar." dedi.

Lavrov ayrıca Rusya'nın ABD'den Avrupa ve Ukrayna ile üzerinde uzlaşılan Trump planının bir versiyonunu resmi olarak iletmesini beklediğini kaydetti.

ERDOĞAN-PUTİN GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazartesi günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, görüşmede Türkiye ile Rusya ikili ilişkilerinin yanı sıra Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş ile bölgesel ve küresel konuların ele alındığını duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede Türkiye'nin, tarafların doğrudan temaslarını kolaylaştıracak, bölgede kalıcı barışa giden yolu açacak her türlü diplomatik girişim ve planlara, geçmişte olduğu gibi bugün de katkı sunmaya hazır olunduğunu ifade etmişti.

RUSYA, ABD'NİN PLANINI BEKLİYOR

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, uçakta Rus gazetecilerine gündemdeki konulara dair açıklamalarda bulundu.

ABD'nin Ukrayna konusundaki barış planı hakkında basında çıkan haberleri takip ettiklerini dile getiren Peskov, "Ortaya çıkan metinde bazı değişiklikler yapıldığını anlıyoruz. Bir noktada, muhtemelen Amerikalılarla temaslarımız gerçekleşecek ve resmen planı alacağız. Şimdiye kadar yeni bir gelişme yok." diye konuştu.

Peskov, söz konusu planla ilgili çok fazla çelişkili bilginin yayıldığını ifade ederek, "ABD tarafının barış planının resmi halini bizimle paylaşmasını bekliyoruz. Müzakere sürecine tamamen açık kalacağız ve hedeflerimize siyasi ve diplomatik yollarla ulaşmak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep Modeli’nin mimarı, gönül belediyeciliğinin örnek ismi Sayın Fatma Şahin’e…

2025-11-24 23:12 - GÜNDEM

Fatma Şahin: Gaziantep'in en önemli ulaşım projelerinden biri için gece gündüz çalışıyoruz

2025-11-23 16:51 - GÜNDEM

İBB iddianamesi kabul edildi

2025-11-25 20:10 - GÜNDEM

İsrail son bir yılda Suriye'de 800 kilometrekarelik toprak işgal etti

2025-11-22 17:28 - Dünya

Milletvekili Faruk Kılıç'ın 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

2025-11-23 16:07 - GÜNDEM

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR’İN ÇÖLYAK HASTASI ÖĞRENCİLER İÇİN GLÜTENSİZ EKMEK DAĞITIMI PROJESİ LANSMANI YAPILDI

2025-11-21 20:40 - GÜNDEM

⁠FIFA 2026 Dünya Kupası yolunda Türkiye'nin rakipleri belli oldu

2025-11-20 19:32 - SPOR

Motorine zam geliyor: Litresi 60 lirayı aşacak

2025-11-19 16:07 - GÜNDEM

İsrail, ateşkesi 497 kez ihlal ederek 342 Filistinliyi öldürdü

2025-11-23 16:45 - Dünya

CHP’li Hasan Ufuk Çakır'dan Halk Tv’ye ve partisinin vekillerine protesto

2025-11-24 14:45 - GÜNDEM

İlgili Haberler

İstanbul’da Kahramanmaraş Tanıtım Günleri: Dulkadiroğlu Belediyesi Lezzet, Kültür ve Güçlü Tanıtımla Öne Çıkıyor

23:32 - GÜNDEM

Bursa Büyükşehir Belediyesi AK Parti'ye geçti

20:33 - GÜNDEM

Şehitkamil’den sağlığa güçlü adım

21:35 - GÜNDEM

MGK toplantısı sonrası 8 maddelik açıklama

21:08 - GÜNDEM

“Kahramanmaraş Tanıtım Günleri” 9 Nisan’da Misafirleriyle Buluşuyor

20:56 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

İstanbul’da Kahramanmaraş Tanıtım Günleri: Dulkadiroğlu Belediyesi Lezzet, Kültür ve Güçlü Tanıtımla Öne Çıkıyor

23:32 - GÜNDEM

Motorin ve benzine dev indirim: Pompaya yansıyacak

21:14 - EKONOMİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi AK Parti'ye geçti

20:33 - GÜNDEM

İsrail'in saldırılarının ardından Lübnan'dan kaçış başladı

20:25 - Dünya

Gazze'de yakıt ve tamirat sıkıntısı: Ambulanslar çalışmıyor!

21:50 - Dünya