?>

Türkiye terör karşısında tek yürek: TUSAŞ'tan hava araçlarıyla gövde gösterisi

Terör saldırısının ardından kesintiye uğratmadan çalışmalarında devam eden TUSAŞ'ta Türk mühendislerince üretilen HÜRKUŞ'tan HÜRJET'e, GÖKBEY'ten ATAK'a kadar yerli ve milli sistemler birbiri ardına havalanarak "gök vatan"da gövde gösterisi yaptı.

GÜNDEM - 1 yıl önce

Türkiye teröre verdiği kurbanlara ağlıyor.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketinin (TUSAŞ) Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerine yönelik terör saldırısında şehit düşenler son yolculuğuna uğurlanırken bir yandan da teröre karşı net mesajlar veriliyor.

TSK ve MİT sınır ötesindeki terör hedeflerini tek tek vururken içeride de birlik, dirayet ve güç gösterisi vardı.

TUSAŞ'ın Kahramankazan tesisleri dünkü terör saldırısının ardından Türk savunma sanayisi "birlik ve beraberlik" görüntüsü verdi.

TUSAŞ personeli, çalışmalarına ara vermeden bu sabah saatlerinde iş başı yaptı. Kurum da internet sitesinden mesaj yayımlayarak bu duruşu perçinledi.

Mesajda, "Bu saldırıyı da birlik ve beraberlik içerisinde atlatarak ülkemizin geleceğine yönelik ara vermeden çalışmaya devam edeceğiz." ifadeleri öne çıktı.

YERLİ ARAÇLARLA GÖK VATAN'DA GÖVDE GÖSTERİSİ

Türkiye'nin savunma ve havacılık sanayisinde adından söz ettiren, ülkenin ihtiyaç duyduğu hava araçlarının tasarım, üretim ve modernizasyonunun yanı sıra ihracat faaliyetlerinin yürütüldüğü TUSAŞ'ın ürettiği hava araçları konusunda da planlamadan geri adım atılmadı.

Sabah saatlerinden itibaren Türk mühendislerince üretilen yerli ve milli sistemler birbiri ardına havalandı. Türkiye'nin ilk genel maksat helikopteri T625 GÖKBEY, başlangıç ve temel eğitim uçağı HÜRKUŞ ile eğitim ve hafif taarruz uçağı HÜRJET yerleşkede birbiri ardına uçuş gerçekleştirdi. Bu sistemleri T129 ATAK Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri ile T70 Genel Maksat Helikopteri'nin uçuşları izledi. Böylece dünkü saldırıya karşı mesajlar "gök vatan"dan verilmiş oldu.

TAM BAĞIMSIZ SAVUNMA SANAYİSİ

Türk savunma sanayisinin birlik ve beraberlik mesajı sadece açıklamalarla sınırlı kalmadı, Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi SAHA İstanbul tarafından Cumhurbaşkanlığı himayesinde organize edilen SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'ndaki görüntüyle de mesajlar pekiştirildi.

Fuara katılan tüm firmalar anma töreninde yerini aldı. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar başta olmak üzere çok sayıda ismin katıldığı törende şehitlerin fotoğrafları ekrana yansıtılırken Türk bayrakları da fuar alanındaki ledlerde ön plana çıktı.

Törende, hain terör saldırısının Türkiye'nin tam bağımsızlık yolundaki yürüyüşünü sekteye uğratamayacağı vurgulanarak, tam bağımsız savunma sanayisi hedefine daha güçlü ve kararlı şekilde yürümeye devam edileceği belirtildi.

Haftanın Öne Çıkanları

BAŞKAN TAHMAZOĞLU CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’I GAZİANTEP’E DAVET ETTİ

2024-10-21 21:59 - POLİTİKA

Evlilik yıldönümünde şehit düşen mühendis Zahide Güçlü Ekici'ye veda

2024-10-25 00:10 - GÜNDEM

Ekrem İmamoğlu'ndan Devlet Bahçeli'ye Öcalan yanıtı

2024-10-22 20:12 - POLİTİKA

ABD'den TUSAŞ saldırısına ilişkin ilk açıklama: Müttefikimizin yanındayız

2024-10-23 19:47 - GÜNDEM

DİCLE ÜNİVERSİTESİ 2024-2025 ÖĞRETİM DÖNEMİ AKADEMİK YIL AÇILIŞ TÖRENİ BÜYÜK BİR COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ

2024-10-21 20:52 - Eğitim

MHP'den bir Öcalan açıklaması daha: 22 Ekim Türk siyasetinde milattır

2024-10-22 20:34 - POLİTİKA

TUSAŞ terör saldırısı şehitleri için cenaze töreni düzenlendi

2024-10-25 00:01 - GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan'da TUSAŞ'taki terör saldırısıyla ilgili açıklama

2024-10-23 20:14 - GÜNDEM

TRT'de kadın spikerlerin mavi intikam ceketi

2024-10-22 20:15 - GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki güvenlik zirvesi sona erdi

2024-10-25 00:14 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Fatma Şahin: Hedefimiz sürücüsüz ve otonom toplu taşıma

15:34 - GÜNDEM

Ticaret Bakanlığı: Kasım ayında 12 milyon 905 bin 818 TL idari para cezası uygulandı

15:32 - GÜNDEM

Sosyal medya hesapları ve dijital miras

22:48 - GÜNDEM

Başkan Büyükkılıç’tan Genç Girişimcilere Tam Destek

19:44 - GÜNDEM

GAZİANTEP, JAPON TURİSTLER İÇİN SEYAHAT EDİLEBİLİR ŞEHİRLER ARASINA ALINDI

19:37 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Fatma Şahin: Hedefimiz sürücüsüz ve otonom toplu taşıma

15:34 - GÜNDEM

Ticaret Bakanlığı: Kasım ayında 12 milyon 905 bin 818 TL idari para cezası uygulandı

15:32 - GÜNDEM

Zemheri soğukları kapıda: Türkiye'yi sert kış günleri bekliyor

15:29 - Yaşam

İsrail'in Suriye talebini ABD'nin reddettiği bildirildi

15:28 - Dünya

Suriye'de Hafız Esad'ın heykelinden geriye enkaz kaldı

23:32 - Dünya