?>

Yılmaz’dan Örnek Proje

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Gaziantep’te sosyal sorumluluk ve yerel kalkınmayı bir araya getiren örnek bir projeyi daha hayata geçirdi. Yılmaz’ın öncülüğünde kurulan ve kente yeni bir değer olarak kazandırılan "Buckslava" markası, uygun fiyata kaliteli hizmet politikasıyla dikkat çekerken, işletme gelirlerinin büyük bir bölümün her ay düzenli olarak şehit ve gazi yakınlarına aktarılacak.

GÜNDEM - 4 ay önce

Gaziantep’in dünyaca ünlü ve Avrupa Birliği tescilli baklavasını daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedefleyen Buckslava, yalnızca bir işletme olmanın ötesinde güçlü bir sosyal sorumluluk projesi olarak da dikkat çekiyor. Karacaahmet Mahallesi’nde hizmete sunulan işletmeden elde edilecek gelirlerin büyük bir bölümünün her ay düzenli olarak şehit ve gazi yakınlarına aktarılacak olması, girişimi anlamlı ve örnek bir model haline getiriyor.

"Gelirin büyük kısmı şehit ve gazi ailelerine"

İşletmeden ilk baklavayı satın alarak, ödemesini yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Buckslava açılışında yaptığı konuşmada, "Göreve geldiğimiz günden beri sosyal projelerimizi her zaman ön planda tuttuk. Türkiye’de örnek bir belediye haline geldik. Bu işlere ilk olarak Gölbucks kafelerimiz ile başlamıştık. Tüm markalarımızla şehrimize değer katmaktan ve istihdam sağlamaktan büyük bir gurur duyuyoruz. Buckslava’ya herkesin sahip çıkmasını istiyoruz. Aylık 40-50 ton baklava satışı öngörüyoruz. Burası sıradan bir işletme değil. Burada satılan baklavadan elde edilecek gelirin büyük bir kısmı şehit ve gazi ailelerimize aktarılacak. Şehit ve gazilerimiz bizim geçmişimiz ve en kıymetli hazinelerimizdir" dedi.

"Önemli bir dayanışma köprüsü"

Yılmaz, "Gaziantep baklavası sadece bir tatlı değil, bu şehrin emeği, kültürü ve mirasıdır. Biz de Buckslava ile bu değeri daha ulaşılabilir hale getirirken, aynı zamanda toplumsal dayanışmayı güçlendiren bir adım attık. Hem kaliteli hem de uygun fiyatlı hizmet anlayışıyla vatandaşlarımızı buluşturacağız. Burada baklavanın kilogram fiyatı sadece 660 TL. Bu girişim bizim için sadece ticari bir faaliyet değil. Şehit ve gazi ailelerimize düzenli destek sağlayacak bir dayanışma köprüsüdür. Onların her zaman yanında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Şehit ve gazi yakınlarına sağlanacak katkı, toplumun her kesiminden büyük destek gördü.

Haftanın Öne Çıkanları

En çok petrol tüketen ülkeler

2026-03-17 00:28 - GÜNDEM

İranlı Muhsin Rızai, savaşı bitirmek için şartlarını açıkladı

2026-03-15 00:28 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emekli ikramiyeleri bayramdan önce hesaplara yatacak

2026-03-12 00:02 - GÜNDEM

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel dahil 5 kişi tutuklandı

2026-03-17 00:31 - GÜNDEM

İran'dan Tel Aviv'e atılan devasa füzenin enkazı görüntülendi

2026-03-12 19:29 - Dünya

Demir Kubbe arızalandı: İran füzesi İsrail'i vurdu

2026-03-17 00:32 - Dünya

Netanyahu nerede: Güvenlik toplantısına katılmaması komplo teorilerini artırdı

2026-03-15 22:35 - Dünya

Şanlıurfa’da tarihi sokaklar Büyükşehir ile aydınlatılacak

2026-03-12 22:38 - Yaşam

Körfez’de gerilim zirvede: İran, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'ı vurdu

2026-03-18 21:59 - Dünya

Büyükşehir’in Gönül Sofrası Çağlayancerit’te Kuruldu

2026-03-12 23:31 - Yaşam

İlgili Haberler

Gaziantep, Gazimağusa ile kardeş şehir protokolü imzaladı

16:16 - GÜNDEM

Malatya'da 100. Yıl Kent Parkı'nda cami yapımına başlandı

14:57 - GÜNDEM

Öğrenci affında kritik adım: 13 madde Meclis'ten geçti

14:39 - GÜNDEM

Şahinbey Belediyesi’nden sahte etiket operasyonu

13:08 - GÜNDEM

Türkiye'de beklenen yaşam süresi 78,5 yıla ulaştı

12:14 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Gaziantep, Gazimağusa ile kardeş şehir protokolü imzaladı

16:16 - GÜNDEM

Tabelalar değişecek: Motorine zam geliyor

15:01 - EKONOMİ

Malatya'da 100. Yıl Kent Parkı'nda cami yapımına başlandı

14:57 - GÜNDEM

Öğrenci affında kritik adım: 13 madde Meclis'ten geçti

14:39 - GÜNDEM

Şahin, Gazi Şehrin 2026 YKS ve LGS şampiyonlarıyla buluştu

14:12 - Eğitim