?>

Binyamin Netanyahu, Gazze'de ateşkesin geçici olduğunu belirtti

Gazze ateşkesinin geçici olduğunu ifade eden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ikinci aşama için anlaşma sağlanamazsa ABD'nin seçilmiş başkanı Donald Trump'ın İsrail'e saldırıları yeniden başlatma hakkı tanıdığını ileri sürdü.

Dünya - 2 yıl önce

Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşmasına ilişkin açıklamada bulunan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bu konuda ABD Başkanı Joe Biden ve seçilmiş ABD Başkanı Trump'tan savaşı yeniden başlatma konusunda garantiler aldığını iddia etti.

"Eğer savaşa dönmek zorunda kalırsak bunu yeni yollarla ve büyük bir güçle yapacağız" ifadesini kullanan Netanyahu, "Trump'ın İsrail devletine silah tedariki üzerindeki tüm kısıtlamaları kaldırma kararını takdir ediyorum" dedi.

İsrail'in Lübnan, Suriye, Irak, Yemen ve İran'a yönelik saldırılarına atıf yapan Netanyahu, Orta Doğu'daki güç dengelerini değiştirdiklerini ileri sürdü.

"TAMPON BÖLGEDE VARLIĞIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ"

Esirlerin serbest bırakılması için çaba sarf ettiklerini belirten Netanyahu, anlaşmada serbest bırakılacak İsrailli esirlerin sayısını 2 katına çıkarmayı başardıklarını öne sürdü.

Netanyahu, anlaşma metnine göre İsrail'in 50. günde tamamen çekilmesi gereken Philadelphi Koridoru'nda kalacaklarını belirterek, "İsrail, buradaki güçlerini azaltmayacak, bilakis artıracak. Philadelphi Koridoru'nda ve tampon bölgede varlığımızı sürdüreceğiz" ifadesini kullandı.

"SAVAŞ HENÜZ BİTMEDİ"

İsrail ordusunun Batı Şeria'daki asker sayısını artıracağını açıklayan Netanyahu, aynı anda çok sayıda bölgeye saldırdığı savaşın İsrail'e maliyetinin oldukça yüksek olduğunu itiraf etti.

Netanyahu, bütün İsraillilerin savaşa destek verdiğini iddia ederek, "Savaşın henüz bitmediğini söylemek isterim" ifadesini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

SON DAKİKA! : Gazze'de ateşkes sağlandı

2025-01-15 21:20 - Dünya

Gazze'de ateşkesin detayları netleşti

2025-01-15 22:08 - Dünya

Gazze'de Filistinlilerin ateşkes sevinci

2025-01-15 21:23 - Dünya

2025 YILI HUKUKSAL VE EKONOMİK DÜZENLEMELER

2025-01-18 12:44 - EKONOMİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonla mücadelede çoğu gitti azı kaldı

2025-01-17 23:30 - EKONOMİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan Konya'da: Çevre Yolu 2. Kesimi açıldı

2025-01-17 23:19 - Yaşam

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e: Yargıyı baskı altına alarak netice elde edemezsin

2025-01-17 23:27 - POLİTİKA

Tasarruf tedbirleri kapsamında 1200 kamu aracının satışına başlandı

2025-01-19 14:39 - GÜNDEM

Kılıktan kılığa giren Özgür Özel, en son hakem oldu

2025-01-12 22:16 - POLİTİKA

Los Angeles yangınında evi yanan Türk ünlüler

2025-01-12 22:14 - GÜNDEM

İlgili Haberler

ABD anketinde dikkat çeken Netanyahu sonucu: Tutuklanmasını istiyorlar

14:12 - Dünya

ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham hayatını kaybetti

16:22 - Dünya

Venezuela’daki depremlerde ölü sayısı 3 bin 342’ye yükseldi

17:30 - Dünya

Fas'ın çeyrek finale çıkması Arap coğrafyasında coşkuyla kutlandı

18:45 - Dünya

İran'dan Hürmüz Boğazı kararı: Çin ve dost ülkelere özel ayrıcalık

14:52 - Dünya

Günün Manşetleri

Tabelalar değişecek: Motorine zam geliyor

15:01 - EKONOMİ

Malatya'da 100. Yıl Kent Parkı'nda cami yapımına başlandı

14:57 - GÜNDEM

Öğrenci affında kritik adım: 13 madde Meclis'ten geçti

14:39 - GÜNDEM

Şahin, Gazi Şehrin 2026 YKS ve LGS şampiyonlarıyla buluştu

14:12 - Eğitim

ABD anketinde dikkat çeken Netanyahu sonucu: Tutuklanmasını istiyorlar

14:12 - Dünya