?>

Çalışanın fazla mesaisine de yasak geldi. 81ile yazı gitti

Kamuda Tasarruf Paketi'nin ayrıntıları teker teker ortaya çıkıyor. Tüm illere gönderilen genelgeye göre fazla mesai ve nöbet ücretleri zorunlu haller dışında kaldırıldı.

GÜNDEM - 2 yıl önce

Geçim sıkıntısı çeken kamu çalışanları fazla mesaiyi kabul ederek aylık gelirini artırarak evini geçindirmeye çalışıyordu. Ancak Kamu Personeline Yeni Tasarruf Genelgesi kapsamında fazla mesai ücretlerine de sınırlama getirildi.

Tüm Türkiye'de uygulanacak tasarruf genelgesine göre, çalışanların zorunlu haller dışında fazla mesai yapması ve nöbete kalarak çalışması kaldırıldı. Zorunlu haller dışında yapılan fazladan çalışmalara ücret ödenmeyecek.

Kamuda Tasarruf Paketi ile birlikte yaşadığı yerde toplu taşıma olan binlerce memurun bindiği servisler kaldırılmıştı. Diğer yandan kamuda tasarruf paketi kapsamında çalışanların tatil yapmayarak izinlerini biriktirmeleri de yasaklandı.

YARDIMLARIN DA ŞEKLİ DEĞİŞTİ

Kamu çalışanları her yıl imzalanan toplu sözleşmelerle koruyucu giyim ve donanım malzemeleri alıyordu. Artık bu yardımlar nakdi yardım olmaktan çıkarılarak ayni yardım şeklinde verilecek. Bu yardımların karşılanması için paraya çevrilebilecek herhangi çek ya da kupan verilmeyecek.

KAMU PERSONELİNE FAZLA MESAİ YASAĞI

Resmi Gazete'de yayımlanan yürürlüğü giren tasarruf genelgesi kamu personeli olarak çalışanlara birçok kısıtlamayı içeriyor. Servis haklarını kaybeden çalışanlar fazla mesai yaparak aile bütçesine destek olamayacak.

ÇALIŞANIN FAZLA MESAİSİ DENKLEŞTİRME YÖNTEMİ İLE KARŞILANACAK

Genelgeye göre, kamu personeli zorunlu haller dışında fazla çalışma ücreti ve nöbet ücreti alacak şekilde çalıştırılmayacak. Eğer yine de çalışana fazla mesai yaptırılırsa bu süre karışlığında çalışanın serbest zaman ve denkleştirme yapmasın sağlanacak

DENKLEŞTİRME SİSTEMİ NEDİR?

İş Kanunu'na göre fazla çalışma yapan çalışan bunun karşılığında zamlı ücret yerine fazla çalıştığı her saat karşılığında bir saat 15 dakika veya bir saat 30 dakikayı serbest zaman kazanabiliyor.

Denkleştirme sisteminde işçiyle işverenin anlaşması şartıyla haftalık 45 saat olan çalışma süresi, haftanın çalışılan günlerine günde 11 saati aşmamak şartıyla dağıtılabiliyor. Bu halde, yoğunlaştırılmış iş haftası veya haftalarından sonraki dönemde işçi daha az sürelerle çalıştırılarak önceki çalıştığı saatleri geri alıyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Ereğli'de altın fiyatları ve güncel döviz kurları

2024-05-20 10:44 - EKONOMİ

Konya’da altın fiyatları ve güncel döviz kurları

2024-05-16 10:37 - EKONOMİ

Konya’da pancar çiftçisinin beklediği haber geldi

2024-05-16 10:47 - -

Kamuda çalışma sistemi değişiyor. İşte detaylar

2024-05-15 13:35 - Yaşam

İslam Memiş altın birikimi yapanlara seslendi: Yeni yasaklar geliyor, 81 ilde geçerli olacak

2024-05-15 10:54 - EKONOMİ

Ödemeler hesaplara yattı. Bakan açıkladı

2024-05-20 11:32 - Yaşam

Ereğli'de altın fiyatları ve güncel döviz kurları

2024-05-15 10:14 - EKONOMİ

Yurt dışından getirilen telefonlara bir yasak daha. El konulacak

2024-05-16 11:45 - Teknoloji

Çalışanın fazla mesaisine de yasak geldi. 81ile yazı gitti

2024-05-20 14:27 - GÜNDEM

ATM'den para çekerken dikkat. Yargıtay'dan emsal karar

2024-05-20 13:07 - Yaşam

İlgili Haberler

CHP'de 9 vekilin ihracı istendi

18:18 - GÜNDEM

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR EV SAHİPLİĞİNDE TÜRKİYE-SURİYE TİCARİ İLİŞKİLERİ, KENT EKONOMİLERİ ZİRVESİ’NDE ELE ALINDI

17:51 - GÜNDEM

Nuri Karahasanoğlu’ndan Özgür Özel ve haydutlarına sert tepki: Akit, bir avuç eşkıyanın susturabileceği bir medya değildir!

22:16 - GÜNDEM

CHP'lilerin TBMM önünde slogan kavgası

14:36 - GÜNDEM

Büyükçekmece'de sahne alan düğün şarkıcısı, ezana tahammül edemedi

16:02 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

İran'dan 'Hürmüz tüm ticari gemilere derhal açılacak' mesajı

18:20 - Dünya

ABD Başkanı Trump: İran müzakere konusunda geç kaldı, bunun bedelini ödeyecekler

18:31 - Dünya

LGS hazırlıkları başladı: Cuma günü okullar tatil edildi

18:28 - Eğitim

CHP'de 9 vekilin ihracı istendi

18:18 - GÜNDEM

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR EV SAHİPLİĞİNDE TÜRKİYE-SURİYE TİCARİ İLİŞKİLERİ, KENT EKONOMİLERİ ZİRVESİ’NDE ELE ALINDI

17:51 - GÜNDEM