?>

Gaziantep OSB Başkanı Cengiz Şimşek: "Gaziantep Savunması, tarihin akışını değiştirdi"

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında, "Gaziantep Savunması, tıpkı Çanakkale Zaferi gibi tarihin akışını değiştirmiştir" dedi.

GÜNDEM - 2 yıl önce

25 Aralık Kurtuluş Günü'nü büyük bir coşku, gurur ve sevinçle kutladıklarını ifade eden Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, Gaziantep Savunmasının tarihteki yerine dikkat çekti. Başkan Şimşek, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Birinci Dünya Savaşı sonrası emperyalist güçler Gaziantep'i ve daha sonra tüm Anadolu'yu işgal ederek bağımsızlığımızı ve hürriyetimizi elimizden almayı planladılar. Ancak, Antep'e geldiklerinde hiç de beklemedikleri bir direnişle karşılaştılar. Atalarımız, şehrimizi işgal etmek isteyen düşman kuvvetlerine karşı her türlü olumsuzluklara rağmen büyük bir kahramanlık sergileyerek işgalci devletlerin planlarını yırtarak tarihin çöplüğüne attı. Bu nedenle Antep Savunması tıpkı Çanakkale Zaferi gibi tarihin akışını değiştiren ve milletimizin birlik ve beraberlik halinde olduğu sürece her türlü zorluğu yeneceğini gösteren kahramanlık destanlarıdır.

Bugün komşu coğrafyalara baktığımızda bu topraklarda güçlü olmamız gerektiğini bir kez daha görüyoruz. Güçlü olmanın yolu da ekonomik kalkınmadan, birlik ve beraberlikten geçer. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Siyasi, askeri zaferler ne kadar büyük olurlarsa olsunlar, ekonomik zaferlerle taçlandırılmazlarsa meydana gelen zaferler devamlı olamaz, az zamanda söner’ şeklindeki sözleri de kalkınmanın, güçlü ekonominin önemini ortaya koymaktadır. Biz sanayiciler daha güçlü bir Türkiye'nin, daha güçlü ekonomi ile mümkün olduğu bilinciyle sürekli yatırım, üretim, istihdam ve ihracatla ülke ekonomisine katkı sunmanın gayreti içerisindeyiz. Bu çaba ve gayretler sonucu 103 yıl önce düşmana değil açlığa yenilen Antep, bugün üretim ve ihracat alanında dünyanın önde gelen şehirlerinden birisi olmayı başarmıştır. Bu vesile ile Gazi şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıldönümünü coşku ve gururla kutluyor ve vatan için canını veren tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.

Haftanın Öne Çıkanları

Altunkaya’nın Çifte Ödül Gururu

2024-12-22 18:08 - GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yabancı düşmanlığı yapanlara Sednaya Hapishanesi göndermesi

2024-12-20 23:36 - GÜNDEM

Gaziantep OSB Başkanı Cengiz Şimşek: "Gaziantep Savunması, tarihin akışını değiştirdi"

2024-12-23 22:09 - GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye halkına mektup

2024-12-20 23:52 - GÜNDEM

Lastik basıncını bildiren sistem aksadı! Tesla ABD'de 700 bin aracını geri çağırdı

2024-12-20 23:47 - Dünya

BAŞKAN TAHMAZOĞLU İZMİR’DE GAZİANTEPLİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

2024-12-20 19:31 - GÜNDEM

Diyarbakır'da "Filistin Dayanışma Gecesi" düzenlendi

2024-12-20 14:06 - GÜNDEM

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Kasiyun Dağı'nda

2024-12-23 00:14 - GÜNDEM

TOPLU TAŞIMADA GAZİANTEP BAŞARISI

2024-12-20 02:14 - Yaşam

SANKO DIŞ TİCARET’E “İHRACATIN YILDIZI” ÖDÜLÜ

2024-12-22 15:54 - GÜNDEM

İlgili Haberler

BAŞKAN GÜLPINAR: ''ŞEHRİN BUGÜNÜNÜ DEĞİL, YARININ DÜŞÜNEREK HAREKET EDİYORUZ''

15:26 - GÜNDEM

Başkan Görgel; “Dünya’nın En Güzel Biberi, Maraş Biberi Hasadımız Hayırlı ve Bereketli Olsun”

15:15 - GÜNDEM

BÜYÜKŞEHİR ÇAT’TAKİ YATIRIMLARINI TÖRENLE HİZMETE AÇTI

15:08 - GÜNDEM

BAŞKAN ŞAHİN, NEW YORK’TA GAZİANTEP’İN YEREL YÖNETİM TECRÜBESİNİ PAYLAŞTI

14:44 - GÜNDEM

AK PARTİ GAZİANTEP’TE YOĞUN SAHA MESAİSİ

13:05 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Kapış kapış satılıyor, Trabzonspor'da Salah rekoru

23:40 - SPOR

Espressolab'in yüzde 70 hissesi BAE şirketine satıldı

23:29 - GÜNDEM

Bursa'da sıra dışı olay: Kendini araca kilitleyip bağırmaya başladı!

23:05 - GÜNDEM

Kaplıcada korkunç olay! 65 yaşındaki kadın odadaki havuzda ölü bulundu

22:51 - GÜNDEM

Elektrikli araçlarda yeni vergi sistemi iddiasına yalanlama

22:38 - GÜNDEM