?>

Karnelerini alan Suriyeli çocuklar aileleriyle birlikte ülkelerine döndü

Hatay'daki sınır kapılarından Suriyeli vatandaşların ülkelerine dönüşleri sürüyor. Yarıyıl tatilinin başlamasıyla karnelerini alan Sana ve Ragat Hazladi kardeşler de aileleriyle birlikte yıllar sonra ülkelerine döndü.

Eğitim - 1 yıl önce

Suriye'de 13 yıl süren iç savaşın ardından muhalif güçler, 61 yıllık Baas rejimine son vermişti.

Savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, ülkelerindeki savaşın son bulmasıyla yeniden ülkelerine dönmeye başladı.

SURİYE'YE DÖNÜŞLER SÜRÜYOR

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bulunan Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan ülkelerine dönen Suriyelilerin geçişleri devam ederken, sömestir tatilinin başlaması ile dönüşler arttı.

Türkiye'de 7'nci ve 5‘inci sınıfta okuyan ve takdirname ile ilk dönemi bitiren Sana ve Ragat Hazladi kardeşler, ülkelerine döndükleri için çok mutlu ve heyacanlı olduklarını söylediler.

"ARKADAŞLARIMI VE ÖĞRETMENLERİMİ ÖZLEYECEĞİM"

7 yıl sonra ülkesine döneceği için mutlu ve heyecanlı olduğunu ifade eden Ragat Hazladi, “Sınavları yaptık, sonra arkadaşlarla eğlendik. Karneyi dün aldık. Suriye'ye dönmek için karneleri almayı bekliyorduk. Takdirname belgesi aldım. Arkadaşlarımı ve öğretmenlerimi özleyeceğim. Çünkü onlar benim daha iyi olmama yardımcı oldular. Ülkeme gideceğim için çok mutluyum ve heyecanlıyım. Suriye'de yeni arkadaşlıklar kuracağım ve diğer akrabalarımla daha güzel vakitler geçireceğim. Halep'e gideceğiz. Suriye'den ayrıldığım zaman 5 yaşındaydım ve bu yüzden Halep'i çok hatırlamıyorum. Türk milletine çok teşekkür ediyorum. Türkiye'de 7 yıl yaşadım ve çok mutluydum. Büyüyünce mühendis olmak istiyorum. Çünkü bir şeyler tasarlamayı seviyorum” dedi.

"BENİMLE ARKADAŞ OLDUKLARI VE BENİ KORUDUKLARI İÇİN HEPSİNE TEŞEKKÜR EDERİM"

5'inci sınıfta okuyan Sana Hazladi de, “7 yıldır Türkiye'deyim. Ülkeme gideceğim için çok mutluyum ve heyecanlıyım. Ailemle Suriye'ye gideceğiz. Karne olarak takdirname belgesi aldım. Bu yıl okul güzel ve kolay geçti. Öğretmenlerimi ve arkadaşlarımı hepsini özleyeceğim. Benimle arkadaş oldukları ve beni korudukları için hepsine teşekkür ederim. En sevdiğim ders matematikti. Büyüyünce matematik öğretmeni olmak istiyorum. Esad kaçtığı için çok mutluyum. Suriye'ye gidip okuluma devam edeceğim. Halep'e gideceğiz. Halep'te sağlam evimiz var” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

SON DAKİKA! : Gazze'de ateşkes sağlandı

2025-01-15 21:20 - Dünya

Gazze'de ateşkesin detayları netleşti

2025-01-15 22:08 - Dünya

Gazze'de Filistinlilerin ateşkes sevinci

2025-01-15 21:23 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonla mücadelede çoğu gitti azı kaldı

2025-01-17 23:30 - EKONOMİ

2025 YILI HUKUKSAL VE EKONOMİK DÜZENLEMELER

2025-01-18 12:44 - EKONOMİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan Konya'da: Çevre Yolu 2. Kesimi açıldı

2025-01-17 23:19 - Yaşam

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e: Yargıyı baskı altına alarak netice elde edemezsin

2025-01-17 23:27 - POLİTİKA

Donald Trump'tan Gazze'de ateşkesin devamının sağlanacağı mesajı

2025-01-19 14:46 - Dünya

Tasarruf tedbirleri kapsamında 1200 kamu aracının satışına başlandı

2025-01-19 14:39 - GÜNDEM

Kılıktan kılığa giren Özgür Özel, en son hakem oldu

2025-01-12 22:16 - POLİTİKA

İlgili Haberler

Genç dostu Gaziantep’te yeni proje hayata geçiyor

22:04 - Eğitim

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Engelleri Aşan Kariyer Yolculuğuna Rehber Oluyor

17:55 - Eğitim

Gençler Kürsüde Dulkadiroğlu İlçe Finali Büyük Heyecana Sahne Oldu

23:26 - Eğitim

Onikişubat Belediyesi’nin YKS ve KPSS Kazandıran Taktikler Kampı yoğun katılımla başladı

23:08 - Eğitim

Dulkadiroğlu’nda Eğitime Güçlü Proje: Eşik Bilgi Yarışması İçin Protokol İmzalandı

22:17 - Eğitim

Günün Manşetleri

Zengin oyuncağıydı, artık halk arabası oldu: Fiyatı 1 milyona kadar düştü

22:19 - Teknoloji

Mavi sanıyorduk ama gerçekten yanılmışız! Bilim insanları en az rastlanan göz rengini belirledi

21:02 - Yaşam

Şanlıurfa’da Görenler Gözlerine İnanamadı: Dilencide POS Cihazı Dönemi!

22:16 - GÜNDEM

Donald Trump: İran'a sınırlı bir saldırıyı değerlendiriyorum

22:12 - Dünya

Murat Kurum: Deprem bölgesine çöp konutu gönderdim diye övünler 455 bin konutu beğenmiyor

22:11 - GÜNDEM