?>

Lübnan'dan tahliye: Türk vatandaşları limanda toplandı

Lübnan'dan ayrılmak için başvuruda bulunan Türk vatandaşları, tahliye için Beyrut Limanı’na yanaşacak Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait TCG Bayraktar ve TCG Sancaktar gemilerini beklemeye başladı.

GÜNDEM - 1 yıl önce

İsrail, savaşı daha geniş bir alana yaymak için Lübnan'a saldırdı.

İsrail'in Lübnan'a saldırılarının artmasının ardından birçok ülke, vatandaşlarını tahliye etmeye başladı.

Bu ülkeler arasında yer alan Türkiye, bugün itibarıyla başvuruda bulunan vatandaşlarını tahliye etmek üzere harekete geçti.

TÜRK VATANDAŞLARI LİMANDA TOPLANDI

Lübnan'dan ayrılmak üzere başvuran Türk vatandaşları, tahliye için Beyrut Limanı’na yanaşacak Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait TCG Bayraktar ve TCG Sancaktar gemilerini beklemeye başladı.

LÜBNAN'A İNSANİ YARDIM GİDİYOR

Türk donanmasının ikiz gemileri TCG Bayraktar ve TCG Sancaktar, Mersin Limanı'ndan yola çıktı. 2 bin yolcu kapasiteli gemiler, Lübnan'a insani yardım da götürüyor.

2 FIRKATEYN VE 2 KARAKOL GEMİSİ EŞLİK EDİYOR

TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar gemilerine, 2 fırkateyn ve 2 karakol gemisi de eşlik ediyor.

Gemilerle Lübnan'a insani yardım götürülürken, AFAD koordinesinde 300 tondan fazla yardım malzemesi Lübnan halkına ulaştırılacak.

"UÇAK BİLETLERİ İPTAL OLDU"

Lübnan'da akademisyen olarak çalışan Alparslan Tuncay, Beyrut'un Dahiye bölgesine 5 kilometre uzaklıktaki Hamra'da yaşadığını belirterek, İsrail'in saldırılarını şiddetli bir şekilde hissettiklerini söyledi.

Tuncay, "İki uçak bileti almıştık, hepsi iptal oldu. Allah'tan devletimiz bize böyle bir imkan sağladı." diyerek tahliye operasyonundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İsrail'in Beyrut'a saldırıları sonrası ailesiyle endişe yaşadıklarını ifade eden Tuncay, tahliye konusunda büyükelçilik ve diğer yetkililerin "çok ilgili olduğunu" ve birçok defa arandığını vurguladı.

"BAKANLIKLA HEP İLETİŞİM HALİNDEYDİK"

Tahliye bekleyen Türk vatandaşlarından Büşra Gülbaba ise "Bir haftalığına Lübnan'a geldik, ama 24 gündür burada mahsur kaldık. 3 uçuşumuz iptal edildi. O yüzden bu haber (tahliye) bizi mutlu etti. Bakanlıkla da sürekli iletişim halindeydik." dedi.

Gülbaba, Lübnan'ın Bekaa bölgesinde kaldıklarını, bulundukları bölgenin güvenli olmasına rağmen bomba sesleri duyduklarını ve bu nedenle korku yaşadıklarını ifade ederken, Lübnan için de "en kısa sürede barış" dileğinde bulundu.

Haftanın Öne Çıkanları

Toplumu aydınlatan mumların söndürülmesine müsade edersek hepimiz karanlıkta kalırız.

2024-10-03 00:27 - GÜNDEM

Adana'da torbacıyı kaçırmaya çalışıp polise saldırdılar: Biri de mahalle muhtarı çıktı

2024-10-08 14:03 - ASAYİŞ

Alman otomobil endüstrisinin satışları 6 ayda yüzde 4,7 azaldı

2024-10-08 14:18 - Dünya

SON DAKİKA! PKK/YPJ'nin sözde sorumlularından Hezal Belge öldürüldü

2024-10-08 14:10 - GÜNDEM

İki genç kızı öldürüp intihar etmişti: Surdaki üçüncü kişi belli oldu

2024-10-08 13:52 - ASAYİŞ

ABD'den İsrail'e son 1 yılda 17,9 milyar dolar askeri yardım

2024-10-07 23:14 - GÜNDEM

SON DAKİKA! Alparslan Bayraktar: Yılbaşına kadar elektriğe ve doğalgaza zam yok

2024-10-07 22:51 - GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emniyet teşkilatımız ve adalet sistemimizde sorun varsa neşteri vuracağız

2024-10-09 23:23 - GÜNDEM

AK Parti Diyarbakır Teşkilatı’ndan Filistin’e Destek

2024-10-07 19:50 - GÜNDEM

Antalya'da başıboş köpek fuara daldı

2024-10-09 23:11 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Büyükşehir’in Etkinliği Hem Öğretti Hem Bağları Güçlendirdi

23:03 - GÜNDEM

Büyükşehir’in Genç Pehlivanları Türkiye Şampiyonasına Damga Vurdu

23:00 - GÜNDEM

Gençler YKS Kampı’nda Hız Kazandı; Fizik ve Kimyada Altın Taktikler

22:54 - GÜNDEM

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR İLE DSİ İŞ BİRLİĞİNDE İSLAHİYE OVASI BEREKETE KAVUŞUYOR

22:48 - GÜNDEM

Başkan Görgel, Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu’nu Makamında Ağırladı

22:43 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Gaziantep'in 'Genç Yıldızları' ödülle taçlandı

23:00 - GÜNDEM

Kedileri ezdi, cezası barınak: 1 ay hayvanlarla çalışacak

20:18 - GÜNDEM

Bombadan kurtuldular, kıştan kurtulamadılar! Gazze’de 10 çocuk soğuktan öldü

23:52 - Dünya

Şahin’den yarıyıl tatili atölyelerine ziyaret

21:53 - Eğitim

Köylülere rayiç bedel üzerinden teklif yapıldı, anlaşma yapılamadı: Petrol için arazilere el konulacak

21:34 - GÜNDEM