?>

MÜSİAD Mardin il Başkanı Bülent Tekin'den boykot açıklaması

MÜSİAD Mardin il Başkanı Bülent Tekin, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in boykot çağrısı ile ilgili bir açıklama yaptı.

GÜNDEM - 1 yıl önce

İşte MÜSİAD Mardin il Başkanı Bülent Tekin'in o açıklaması;

Kıymetli basın mensupları kamuoyunun malumları üzere İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu 19 Mart sabahı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "yolsuzluk" ve "terör" suçlarından başlattığı iki ayrı soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Sonraki süreçte “yolsuzluk” tan tutuklama, “terör” suçu atfından dolayıda takipsizlik kararı verilmiştir. Şunu öncelikle belirtmek gerekir ki yargı sürecinde devam etmekte olan bir davada şüpheli sıfatında olan birinin kat’i delil ile sübut ve bağımsız yargı makamlarınca hüküm verilmedikçe masumdur. Ama bu masumiyet yargı süreci devam etmekte olan bir durumda mutlak masumiyet olarak değerlendirilmez. Toplumda özellikle muhalefet cephesinde hukukun işlerliği bağlamında çok yanlış bir tutum sergilenmektedir. Yargılaması devam eden davalarda peşin hükümle dava siyasidir deyip mutlak masumdur hükmü verilmektedir. Dolayısıyla bu sürecin uhulet ve sühuletle takip edilmesi gerektiğine inanıyorum. Maalesef ve maatteessüf ana muhalefet partisi lideri ve mensupları kendilerini hem savcı, hem hakim yerine koyarak peşin hüküm vermekteler. Şu süreçte ilgili yargılama sürecindeki tüp şüpheli şahıslara ne “suçlu” ve ne de “suçsuz” denmemesi gerekir. Yargı sürecinin nihayete ermesini beklemek hukuka olan saygının bir gereğidir.

Öte yandan CHP Genel Başkanının ekonomik anlamda sıkıntılı bir süreçten geçen ülkenin ekonomik temeline bomba koyma misali boykot çağrısında bulunmasını en hafif tabir ile “siyasi basiretsizlik” olarak değerlendiriyorum. Bir yıldan uzun süredir Gazze’ye her türlü vahşeti yapan İsrail’in ve ona destek olan küresel sermayenin sahip oldukları markalara boykot çağrılarına kör, sağır ve dilsiz olanlar (-ki sanat ve medya dünyasıda dahil), şu meselede hele ki ekonomik bağımsızlığımız yolundaki bu kadar sıkıntılar içinde gayretli çalışmaları bile bile boykot çağrısına dilleri, gözleri ve kulakları dört açanları halkımıza havale ediyorum. Tek dertleri mevcut hükümete muhalefet olup köstek olalım da ne olursa olsun. Halbuki aynı gemide olduğumuzu ve bu Anadolu gemisinin batmasının tüm unsurları ile tüm halkımıza ne gibi bir faydası olur. Yıllardır söylediğim bir husus vardır Türkiye’de iktidar sorunu yoktur. Türkiye’de ciddi, yapıcı, yol gösterici ama iktidarın gerçekten koltuğunu sallayacak bir ana muhalefet ve muhalefet sıkıntısı var. Halkımız, milli ekonomiye, ticarete, üretime, esnafına, yerli ve milli markalarına çok güçlü bir şekilde sahip çıktı. Ana muhalefetin ve bir kısım sanat ve medya çevrelerinin ekonomiyi ve ticareti durdurmak gayesiyle 2 Nisan Çarşamba günü için yaptıkları alışverişi ve ticareti durdurma ve boykot çağrıları hüsranla neticelenmiştir. Bu sonuçlar göstermektedir ki, halkımız boykotçuları ve zihniyetlerini boykot etmiştir. Halkımız, ekonomisine, ticarete, esnafa, yerli ve milli markalara sahip çıkmıştır. Muhalefetin yolsuzluk ve rüşvet iddiaları ile ilgili operasyon ve yargı sürecini sabote etme, unutturma ve ekonomiye darbe vurma planları bir kez daha hüsrana uğramıştır. Bu sonucu sağlayan aziz ve necip halkımıza, boykot çağrılarını esefle kınayan ve karşı çıkan başta MÜSİAD olmak üzere iş dünyası kuruluşlarına ve yönetimlerine, halk olarak kenetlenerek gösterdiğimiz dayanışmaya katkıda bulunan herkese şükranlarımı sunuyorum.

Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz CHP'den istifa etti

2025-04-07 22:07 - GÜNDEM

Bakanlık açıkladı! Bu marka çay yerine gıda boyası içiriyor

2025-04-02 19:50 - GÜNDEM

Trump etkisi: iPhone fiyatları neredeyse iki katına çıkacak

2025-04-05 14:50 - Teknoloji

Elektrik tüketimine yüzde 25 zam

2025-04-05 14:43 - EKONOMİ

iPone kullanıcılarını sevindiren haber! Whatsapp'ta artık bunu yapabileceksiniz

2025-04-02 23:05 - Teknoloji

Gazze'de İsrail katliamı: Bombaların etkisiyle bedenler havaya uçtu

2025-04-05 14:46 - Dünya

Tavuk dönerin hazırlanışı ile ilgili korkunç sözler! Artık ağzınıza bile sürmeyeceksiniz

2025-04-04 23:46 - Sağlık

Tek damlası bile ciddi zarar veriyor! Zeytinyağında bu belirti varsa hemen dökün

2025-04-06 22:40 - Sağlık

Umut Yılmaz, CHP'den zehir zemberek sözlerle istifa etti: Mafyaya teslim olmayacağım

2025-04-08 16:52 - GÜNDEM

Suriye'de SDG anlaşmasından sonra PKK/YPG'li teröristler Halep'ten çekiliyor

2025-04-05 14:52 - Dünya

İlgili Haberler

CHP'de 9 vekilin ihracı istendi

18:18 - GÜNDEM

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR EV SAHİPLİĞİNDE TÜRKİYE-SURİYE TİCARİ İLİŞKİLERİ, KENT EKONOMİLERİ ZİRVESİ’NDE ELE ALINDI

17:51 - GÜNDEM

Nuri Karahasanoğlu’ndan Özgür Özel ve haydutlarına sert tepki: Akit, bir avuç eşkıyanın susturabileceği bir medya değildir!

22:16 - GÜNDEM

CHP'lilerin TBMM önünde slogan kavgası

14:36 - GÜNDEM

Büyükçekmece'de sahne alan düğün şarkıcısı, ezana tahammül edemedi

16:02 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

İran'dan 'Hürmüz tüm ticari gemilere derhal açılacak' mesajı

18:20 - Dünya

ABD Başkanı Trump: İran müzakere konusunda geç kaldı, bunun bedelini ödeyecekler

18:31 - Dünya

LGS hazırlıkları başladı: Cuma günü okullar tatil edildi

18:28 - Eğitim

CHP'de 9 vekilin ihracı istendi

18:18 - GÜNDEM

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR EV SAHİPLİĞİNDE TÜRKİYE-SURİYE TİCARİ İLİŞKİLERİ, KENT EKONOMİLERİ ZİRVESİ’NDE ELE ALINDI

17:51 - GÜNDEM