?>

Suriye'de SDG anlaşmasından sonra PKK/YPG'li teröristler Halep'ten çekiliyor

Suriye'de merkezi hükümet ile kuzayde yuvalanan ve SDG adını kullanan terör örgütü PKK/YPG arasında varılan anlaşmadan sonra terör unsurları Halep kent merkezinden çekilmeye başladı.

Dünya - 4 ay önce

Suriye'de Esad'ın devrilmesinden sonra yeniden inşa ve toprak bütünlüğünün sağlanması yolunda önemli adımlar atılıyor.

Merkezi hükümet ile ülkenin kuzeyindeki SDG arasında geçtiğimiz aylarda önemli bir anlaşma imzalandı.

Siyasi temsil, Kürt toplumunun statüsü, ateşkes ve askeri entegrasyonun dahil edildiği geniş kapsamlı anlaşma ile SDG'nin, devlet kurumlarına katılması kararlaştırıldı.

HALEP'TEN ÇIKIYORLAR

Bu kapsamda SDG unsurları, Halep kent merkezinden çekilmeye başladı.

Halep'teki Şeyh Maksud ve Eşrefiyye mahallelerini 2012'de işgal eden teröristler, bu mahallelere dair 1 Nisan'da imzalanan yeni anlaşma gereği Fırat'ın doğusuna çekiliyor.

35 ARAÇLIK KONVOY

Yaklaşık 250 teröristi taşıyan ve toplam 35 araçtan oluşan ilk konvoy, Halep'ten ayrıldı. Konvoyda üzerine ağır silah yerleştirilmiş askeri araçlar ve içinde silah veya mühimmat olduğu düşünülen brandalı bir kamyon yer aldı.

Ellerinde PKK/YPG'ye ait paçavraları taşıyan teröristler, Savunma Bakanlığına bağlı güçlerin himayesinde Halep'ten çıktı.

Teröristlerin çekilmesinin ilerleyen günlerde de devam etmesi bekleniyor.

TERÖRİSTLER, MAKSUD VE EŞREFİYYE'Yİ TERÖR ÜSSÜNE ÇEVİRDİ

Devrik Baas rejimi, 2012'de kendisine karşı silahlı eyleme girmemesi koşuluyla ülkenin kuzeyindeki bazı bölgeleri PKK/YPG'ye bırakırken örgüt, Halep'teki Şeyh Maksud ve Eşrefiyye mahallelerini "terör" üssü olarak kullandı.

Öldürme, kaçırma, zorla silah altına alma gibi suçlar işleyen teröristler, esnaftan da vergi adı altında haraç topluyordu. Örgütün Halep'te çocukları okul çıkışı kaçırarak zorla silahlı kadrosuna katması birçok rapora yansıdı.

Örgüt, 2016'da rejim ve Rusya'nın Halep'i kuşatıp ele geçirmesinde Şeyh Maksud Mahallesi üzerinden stratejik destek verdi.

Baas rejiminin yıkılmasının ardından Halep'teki işgalini sürdüren teröristler, geçen ayın başında devrik rejim unsurlarının sahil bölgesindeki saldırılarıyla eş zamanlı harekete geçerek Halep'te ordu güçlerine saldırı girişiminde bulunmuştu.

Rejimin yıkılmasının ardından PKK/YPG söz konusu mahallere keskin nişancılar yerleştirdi. Suriye İnsan Hakları Ağının (SNHR) raporuna göre, keskin nişancıların 30 Kasım 2024-30 Ocak 2025'teki saldırılarında en az 65 sivil yaşamını yitirdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, Ramazan Bayramı vesilesiyle vatandaşlarla bir araya geldi.

2025-03-31 18:30 - GÜNDEM

Gazze'de İsrail katliamı: Bombaların etkisiyle bedenler havaya uçtu

2025-04-05 14:46 - Dünya

Bakanlık açıkladı! Bu marka çay yerine gıda boyası içiriyor

2025-04-02 19:50 - GÜNDEM

Elektrik tüketimine yüzde 25 zam

2025-04-05 14:43 - EKONOMİ

iPone kullanıcılarını sevindiren haber! Whatsapp'ta artık bunu yapabileceksiniz

2025-04-02 23:05 - Teknoloji

Trump etkisi: iPhone fiyatları neredeyse iki katına çıkacak

2025-04-05 14:50 - Teknoloji

AK PARTİ GAZİANTEP’TEN BOYKOT ÇAĞRILARINA NET YANIT: “MİLLİ FİRMALARIMIZIN YANINDAYIZ!”

2025-04-03 19:57 - GÜNDEM

Carlo Ancelotti, Arda Güler'in oyunundan memnun

2025-03-31 01:03 - SPOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "boykot" ve "terörsüz Türkiye" mesajı

2025-04-04 19:34 - GÜNDEM

Galatasaray, Fenerbahçe'yi kupanın dışına itti

2025-04-02 23:10 - SPOR

İlgili Haberler

Açlık Gazze'de çocuk ve gençlerin kabusu oldu

22:22 - Dünya

İsrail, gerçeği gösteren haberden korktu: New York Times'a saldırdılar

22:13 - Dünya

SON DAKİKA! İngiltere, Filistin Devleti'ni tanıyacak

20:45 - Dünya

Girit Adası'nda göstericiler, İsrailli kruvaziyer yolcularının gelişini protesto etti

16:52 - Dünya

Trump'ın doğumla vatandaşlığı sınırlama kararını, mahkeme üçüncü kez engelledi

16:05 - Dünya

Günün Manşetleri

ŞANLIURFA’DA GELECEĞİN YAZILIMCILARI YETİŞİYOR

22:29 - GÜNDEM

İstanbul ve Ankara dahil 14 il için yağış uyarısı

22:28 - Yaşam

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze çıkışı: Bebeklerin öldürülmesine kimse sessiz kalmamalı

22:26 - GÜNDEM

Ehliyet yenileme süresi uzatıldı

22:24 - GÜNDEM

Açlık Gazze'de çocuk ve gençlerin kabusu oldu

22:22 - Dünya