?>

BAŞKAN FATMA ŞAHİN’İN ÖNCÜLÜĞÜNDE GENÇLERİN SESİ KARAR MASASINDA!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in öncülüğünde kurulan Genç Danışma Meclisi, engel ile yaşayan gençlere yönelik hazırladığı projeleri ve sürdürülebilirlik odaklı çözüm önerilerini Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen programda paylaştı.

GÜNDEM - 1 ay önce

2022 yılında UNICEF ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle kurulan GençDanışma Meclisi, gençlerin görüş, ihtiyaç ve önerilerinin yerel yönetim süreçlerine dahiledilmesini amaçlayan katılımcı bir danışma mekanizması olarak çalışmalarını sürdürüyor.Bu kapsamda Genç Danışma Meclisi, engel ile yaşayan gençlere yönelik projeler vesürdürülebilirlik odaklı çözüm önerilerini paylaşmak amacıyla toplandı.

Genç dostu belediyecilik anlayışı ve katılımcı yönetim yaklaşımıyla bu alanda öncüşehirlerden biri olan Gaziantep’te, Başkan Fatma Şahin’in gençlerin karar alma süreçlerineaktif katılımını destekleyen liderliği, Genç Danışma Meclisi’nin güçlü ve sürdürülebilir biryapı kazanmasında önemli rol oynuyor. Bu çerçevede, farklı sosyal, kültürel ve ekonomikarka planlardan gelen gençlerden oluşan meclis üyeleri, toplantıda engel ile yaşayangençlere yönelik projeler ve sürdürülebilirlik odaklı çözüm önerilerini karar alıcılaraaktardı.

Genç Danışma Meclisi üyeleri, projelerini yalnızca sunumlarla değil, aynı zamandahazırladıkları maketlerle de somutlaştırarak katılımcılara aktardı. Bu sayede projelerinuygulanabilirliği ve sahadaki karşılığı daha net şekilde ortaya konuldu.

Toplantıda söz alan meclis üyeleri, sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği konularındagörüşlerini dile getirerek, kent vizyonuna katkı sağlayacak yeni uygulama önerilerinipaylaştı. Gençler, özellikle GASMEK’ler ve bisiklet yollarına yönelik hayata geçirilençalışmalar için Başkan Fatma Şahin’e teşekkür ederken, bisiklet yollarının daha etkinkullanımı ve yaygınlaştırılmasına ilişkin tavsiyelerde bulundu.

Gençlerin önerilerini dikkatle dinleyen Başkan Fatma Şahin, bisiklet yollarının kullanımınıartırmaya yönelik olarak Genç Danışma Meclisi üyeleriyle ortak çalışma yapılması yönündekarar aldı.

Programa, UNICEF Türkiye Ülke Temsilcisi Paolo Marchi, UNICEF Türkiye Ergen GelişimiUzmanı Chizuru Iwata, UNICEF Türkiye Ergen Gelişimi Sorumlusu Esin Koç da katıldı.

BAŞKAN ŞAHİN: “DÜNYAYI İYİLEŞTİRMEK İÇİN ÖNCE İNSAN OLMAMIZ LAZIM”Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, programda yaptığı konuşmada                                               dünyanın karşı karşıya olduğu sorunlara dikkat çekerek, Birleşmiş Milletler Genel SekreteriAntonio Guterres’in gençlerle yaptığı toplantıda verdiği mesajlara değindi. Başkan Şahin,Guterres’in “Önce birbirimizle savaştık, Birinci ve İkinci Dünya Savaşları yaşandı. Busavaşlar bir daha olmasın diye Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği kuruldu ancak bugünhala savaşları durduramadık. Yetmedi, doğayla da savaştık. Geldiğimiz noktada gençlerinbakış açısına her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var” sözlerinin altına imza attığınısöyledi.

Dünyanın iyileşmesinin ancak insanlık değerleriyle mümkün olacağını vurgulayan BaşkanFatma Şahin, “Biz insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışından geliyoruz. Şeyh Edebali’ninOsman Gazi’ye verdiği en önemli nasihat budur. Önce insanı yaşatmamız lazım. Bir gencinen temel hakları; eğitim, sağlık, istihdam ve seyahat hakkıdır. Herkesin bu haklara eşitşekilde ulaşması gerekir” dedi.

Dünyadaki adaletsizliklere dikkat çeken Başkan Şahin, “Afrika’da bir genç bir dolarınaltında yaşam mücadelesi verirken, başka coğrafyalarda bambaşka sorunlar konuşuluyor.Bir çocuk temiz suya ulaşamadığı için hayatını kaybederken, Orta Doğu’da bir damlapetrolün bir damla kandan daha değerli görüldüğü bir dünyaya itiraz ediyoruz. Ben böylebir dünya istemiyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında sevgi, merhamet ve adalet vurgusu yapan Başkan Şahin, “Medeniyetköklerimiz bize şunu söylüyor: Bağışlamak kalpte başlar. Biz kavga etmeye değil, gönülleryapmaya geldik. Sizler sıradan gençler değilsiniz. Bu şehirde, bu ülkede gelecekte kararmasalarında sizler oturacaksınız. Ama oraya şefkatinizle, merhametinizle ve adaletinizleoturacaksınız” diye konuştu.

Gençlere seslenen Başkan Şahin, katılımcılık ve kapsayıcılığın önemine dikkat çekerek,“Genç dostu şehirleri sizlerle birlikte kurmak istiyoruz. Fırsat eşitliğini sağlamak, zamanıyakalamak ve iyi olanı çoğaltmak zorundayız. İyileri bir araya getireceğiz, kötülüğüyalnızlaştıracağız. Öldürenlerin değil, yaşatanların yanında olacağız” dedi.Başkan Şahin konuşmasını, “Çok çalışacağız, vazgeçmeyeceğiz. İyilik için, insanlık için,kardeşlik için vazgeçmeyeceğiz. İyilerin tarihini birlikte yazacağız” sözleriyle tamamladı.

UNICEF TÜRKİYE ÜLKE TEMSİLCİSİ MARCHİ: BAŞKAN ŞAHİN GENÇLERE ÇOKÖNEMLİ BİR ALAN AÇTI

UNICEF Türkiye Ülke Temsilcisi Paolo Marchi ise Gaziantep Büyükşehir Belediye BaşkanıFatma Şahin’in Genç Danışma Meclisi’ne öncülük etmesiyle gençlere çok önemli bir alanaçtığını kaydederek, şunları söyledi:

“Gelecek gençlerimizin. Bu nedenle mevcut yönetimlerin gelecekteki yönetimlerle bağlantıkurması çok önemli. Çünkü gelecekte siz gençler, bu koltuklarda oturacaksınız. Bu nedenlehem belediye ölçeğinde hem de merkezi yönetim ölçeğinde bu danışma meclisi büyükönem taşıyor. Gençlerimizi dinledik. Gerçekten her birinin harika fikirleri var. Bugün çokilham verici şeyler duyduk. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e de hemsamimiyeti hem de liderliği için ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.”Toplantı, program sonunda çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi.

                                              

Haftanın Öne Çıkanları

HBB, İSKENDERUN’DA KALDIRIM ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

2026-01-19 21:43 - Yaşam

Çocukluk yıllarında başlayan şiir tutkusuna yeni bir boyut getirdi

2026-01-16 22:06 - GÜNDEM

Öntürk: Hatay’da Çirkin Siyaset İstemiyoruz”

2026-01-17 20:33 - GÜNDEM

Hukuk İnsan onurunu koruyabiliyor mu ?

2026-01-15 00:06 - GÜNDEM

Hüseyin Yayman’dan Özgür Özel’e Salvolar: Deprem Turisti Bile Olamadınız!

2026-01-18 14:30 - GÜNDEM

Mercedes-Benz Otomotiv, En Yakıt iş birliği ile Türkiye’de Yüksek Hızlı Şarj ağını kurmak üzere yola çıkıyor

2026-01-20 18:19 - Teknoloji

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin Gençlik Yatırımlarına Rekor Düzeyde İlgi

2026-01-15 23:04 - Eğitim

Malatya'da dönüşüm toplantısı Ölmeztoprak: "Mahalle mahalle talepleri ele alıyor, sahada karşılığıyla takip ediyoruz"

2026-01-15 19:18 - GÜNDEM

Altunkaya'ya önemli görev

2026-01-17 19:49 - GÜNDEM

Şahin’den diğer illerdeki OSB’lere davet

2026-01-20 21:06 - Sağlık

İlgili Haberler

Başkan Görgel: “23 Ayda 1,5 Milyarlık Yatırımla Pazarcık’ın Geleceğine Katkı Sağladık”

23:38 - GÜNDEM

BATTALGAZİ’DE YETİM ÇOCUKLARLA İFTAR BULUŞMASI

20:58 - GÜNDEM

Şahinbey Belediyesi zabıta ekipleri usulsüzlüğe göz açtırmıyor

20:51 - GÜNDEM

Bedelli askerliğe zam yolda: 19.2 milyar lira ek gelir bekleniyor

20:11 - GÜNDEM

Mustafa Çiftçi: İran sınır kapılarımızda olağanüstü bir hareketlilik yaşanmıyor

19:31 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Benzin ve motorine zam geldi

20:44 - EKONOMİ

İran, bir ABD F-15’ini ve Lavasan üzerinde bir İsrail savaş uçağını düşürdü

21:55 - Dünya

Hamaney'in cenaze törenine dair detaylar netleşti

21:53 - Dünya

Başkan Görgel: “Andırın’ımıza 1 Milyar TL’yi Aşan Yatırım Yaptık”

20:38 - Yaşam

İran'da yeni dini lider bekleniyor: Müçteba Hamaney seçildi iddiası

20:12 - Dünya