?>

Otomotiv devi Nissan, iflasın eşiğinde

Japonya merkezli otomotiv şirketi Nissan, 12 ay içerisinde büyük bir yatırımcı tarafından desteklenmemeleri durumunda iflas bayrağını çekeceklerini açıkladı.

GÜNDEM - 1 yıl önce

Otomotiv sektöründe iflas eşiğine gelen şirketlere bir yenisi daha eklendi.

Japonya merkezli küresel otomotiv devi Nissan, uzun süredir ortağı olan Renault'un hisselerini satma planlarını açıklamasının ardından iflasın eşiğine geldi.

Ortağını kaybeden şirketin, Renault'un ayrılmasıyla birlikte finansal açıdan açılacak boşluğu kapatmak için yeni yatırımcılar aradığı açıklandı.

"HAYATTA KALMAK İÇİN 12 AYIMIZ VAR"

Avustralya'nın en çok satan otomobil markalarından biri olan Nissan'ın yöneticileri, 2025'ten sonraki varlığını garanti altına almak için kısa bir süreye sahip olduklarını açıkladı.

Şirketin üst düzey yetkilileri, "Hayatta kalmak için 12 veya 14 ayımız var." dedi.

9 BİN KİŞİYİ İŞTEN ÇIKARACAKLAR

Satışları beklentilerin çok altında kalan Nissan, Renault'un hisselerinin bir kısmını değiştirmek için banka veya sigorta grubu gibi uzun vadeli, istikrarlı bir hissedar ararken bazı işçileri de çıkarma kararı aldı.

Firma, bu dönemde yaklaşık 9 bin kişiyi işten çıkarmayı, üretim kapasitesini yüzde 20 oranında azaltmayı, Mitsubishi'deki hisselerini satmayı ve yeni model lansmanlarını ertelemeyi planlıyor.

ÇİN'İN YÜKSELİŞİ RAKİPLERİNİ TEHLİKEYE ATIYOR

Nissan’ın iflasın eşiğine gelmesinin arkasında yalnızca içsel finansal zorluklar değil, aynı zamanda küresel otomotiv pazarındaki büyük değişimler de yer alıyor.

Özellikle Çin’in otomotiv sektörü, son yıllarda hızla büyüyerek dünya çapında büyük bir rekabet oluşturdu.

Çinli otomobil üreticileri, agresif fiyatlandırma, yenilikçi teknolojiler ve güçlü devlet destekleriyle küresel pazarda hızlı bir yükseliş gösterdi.

ALMAN OTO DEVLERİ DE BATIYOR

Ekonomik kriz ve beklentilerin altında gerçekleşen satışlar nedeniyle son dönemde çok sayıda şirket konkordato ilan ediyor.

Otomotiv sektörünün büyük bir bölümünü oluşturan Almanya'da birçok firma iflasını verdi.

Volkswagen, BMW, ve Mercedes-Benz gibi devler, Çinli üreticilerin yükselişi karşısında giderek daha fazla baskı altında kalıyor.

Bu markalar, özellikle elektrikli araç teknolojilerinde geride kalmakla eleştiriliyor.

Otomotiv şirketlerine parça üretimi sağlayan ve sektörde öncü konumda olan Federnfabrik Erwin Lutz ve Johann Vitz GmbH geçtiğimiz günlerde iflas ettiğini açıkladı.

Volkswagen ise birçok fabrikasını kapatıp çok sayıda işçisini çıkararak, konkordato ilan etmeye ne kadar yakın olduklarını gösterdi.

Haftanın Öne Çıkanları

RTÜK, Aşk Adası yarışmasına inceleme mi başlattı? Yarışma kaldırıldı mı?

2024-11-26 21:43 - GÜNDEM

1979 yılından Ali Rıza Binboğa ile özdeşleşen İlk Öğretmen şarkısı

2024-11-24 14:29 - GÜNDEM

Sanayi Bakanı Mehmet Fatih Kacır Diyarbakır’a Müjdelerle Geldi

2024-11-25 12:33 - GÜNDEM

Haydarlar köyünde 30 tane küçükbaş hayvan telef oldu.

2024-11-23 22:13 - GÜNDEM

Enflasyon hedeflerine göre 2025 yılı asgari ücret tahminleri

2024-11-24 14:09 - EKONOMİ

Otomotiv devi Nissan, iflasın eşiğinde

2024-11-28 14:38 - GÜNDEM

Kamuya toplu akaryakıt alımından tasarruf: 3 milyar lira

2024-11-24 14:12 - EKONOMİ

Döviz piyasasında sahte dolar endişesi

2024-11-28 14:35 - GÜNDEM

Ankara'nın yeni stadyum kompleksi hızla tamamlanıyor

2024-11-28 14:32 - SPOR

TBMM'de tansiyon yükseldi: CHP'den bir provakasyon daha

2024-11-28 14:26 - POLİTİKA

İlgili Haberler

ATIKTAN SANATA SERGİSİNE YOĞUN İLGİ

14:00 - GÜNDEM

Bakan Şimşek: Benim vergi silmek gibi bir yetkim yok

13:24 - GÜNDEM

Gaziantep'in tescilli lezzeti beyran dünya lezzetlerini solladı! Dünyanın en iyi 2'inci yemeği seçildi

20:38 - GÜNDEM

Gerçeküstü Suriye” Gaziantep’te İzleyiciyle Buluşuyor

20:03 - GÜNDEM

Gazze'de bir bebek daha soğuktan hayatını kaybetti

20:17 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

ATIKTAN SANATA SERGİSİNE YOĞUN İLGİ

14:00 - GÜNDEM

Bakan Şimşek: Benim vergi silmek gibi bir yetkim yok

13:24 - GÜNDEM

ABD'den Gazze'de ateşkesi ihlal eden İsrail'e sert tepki

13:19 - Dünya

Gaziantep’in şampiyonlarından Başkan Şahin’e ziyaret! Kazandıkları kupalar hakkında bilgi verdiler…

22:01 - SPOR

Gaziantep'in tescilli lezzeti beyran dünya lezzetlerini solladı! Dünyanın en iyi 2'inci yemeği seçildi

20:38 - GÜNDEM