?>

Rusya: İsrail'in İran'a karşı başlattığı askeri eylemden endişe duyuyoruz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İsrail'in uluslararası hukuk normlarını ihlal ederek İran'a karşı başlattığı askeri eylemden endişe duyulduğu belirtti. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da durumun endişe verici olduğunu vurguladı.

Dünya - 12 saat önce

Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdulati ile telefon görüşmesi gerçekleştiren Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İsrail'in Birleşmiş Milletler Tüzüğü'nü ve uluslararası hukuk normlarını ihlal ederek İran'a karşı başlattığı askeri eylemden endişe duyulduğu dile getirdi.

Orta Doğu'daki gerginliğin ele alındığı görüşmede çatışmaların derhal durdurulması, çatışma bölgesinin genişlemesi ve tüm bölge için kaçınılmaz olumsuz sonuçlara yol açabilecek adımlardan kaçınılması gerektiğine işaret edildi.

Bu bağlamda Lavrov, Mısır dahil 20 Arap ve Müslüman ülkenin acilen ateşkesin sağlanması ve gerginliği azaltılması yönündeki çağrıyı içeren ortak açıklamasına dikkati çekti.

Mısır tarafı ise Rusya'nın krizin siyasi ve diplomatik çözülmesi amacıyla arabuluculuk desteğini sağlamaya hazır olmasından memnuniyetini vurguladı.

PESKOV: İSRAİL BARIŞÇIL ÇÖZÜM KONUSUNDA İSTEKSİZ

Başkent Moskova'da gazetecilere gündemdeki konuları değerlendiren Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun 'İran lideri Ali Hamaney'i hedef almanın çatışmayı artırmayıp aksine sona erdireceği' yönündeki açıklamasını dikkate aldıklarını söyledi.

Peskov, durumun endişe verici olduğunu vurgulayarak, "Durum şu anda hızlı şekilde gerginleşiyor. Öngörülemezlik seviyesi zirvede. Bu durumda tarafları barışçıl, siyasi ve diplomatik çözüm yoluna geçmek için azami itidale çağırıyoruz" şeklinde konuştu.

İsrail ile İran arasında arabuluculuk yapmaya hazır olduklarını dile getiren Peskov, "İsrail'in herhangi bir arabuluculuk desteğine başvurma ve genel olarak barışçıl çözüme doğru ilerleme konusunda isteksiz olduğunu görüyoruz" dedi.

Peskov, İran'da bulunan Rus vatandaşlarının Azerbaycan ile sınır kapısından tahliye edilmesiyle ilgili çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.

"G7 FORMATI BİZİM İÇİN ANLAMINI YİTİRDİ"

Peskov, ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya'nın G8 formatından çıkarılmasının hata olduğu yönündeki açıklamasına ilişkin ise şunları kaydetti:

Trump'ın söylediklerine katılıyoruz. G7 ülkelerinin küresel ekonomideki payının azalması ve bu ülkelerdeki eğilimler dikkate alındığında G7 formatı bizim için anlamını yitirdi. G7, G20'nin yanında yeterince işe yaramaz bir format.

Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yazlık kahverengi takım elbisesi gündem oldu

2025-06-13 23:18 - GÜNDEM

Mısır askerlerinden alçak saldırı: Milletvekili Faruk Dinç yaralandı

2025-06-14 00:36 - GÜNDEM

İsrail, İran devlet televizyonunu vurdu

2025-06-16 20:59 - Dünya

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Gaziantep’te iş dünyası ile buluştu… Beklentiler masada!

2025-06-13 23:31 - GÜNDEM

BAŞKAN TAHMAZOĞLU’NDAN KONUT MÜJDESİ

2025-06-12 16:50 - Yaşam

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında güvenlik zirvesi

2025-06-14 23:03 - GÜNDEM

İran'ın füze saldırıları sonrası Tel Aviv'deki yıkım görüntülendi

2025-06-14 22:24 - Dünya

İran'ın İsrail'i vurması Gazze'de sevinçle karşılandı

2025-06-13 23:23 - Dünya

İran'ın füzeleri Tel Aviv ve diğer İsrail kentlerine hasar verdi

2025-06-14 22:32 - GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın barış diplomasisi sürüyor

2025-06-16 20:11 - GÜNDEM

İlgili Haberler

İsrail'de benzin krizi: Akaryakıt kuyruğunda kavga

00:19 - Dünya

İran: Yakın zamanda cezalandırıcı saldırılar başlatılacak

00:18 - Dünya

Macron: İran'da rejim değişirse bölgede kaos olur

00:12 - Dünya

Donald Trump: Hamaney'in saklandığı yeri biliyoruz

00:08 - Dünya

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog sığınağa indi

00:07 - Dünya

Günün Manşetleri

İsrail'de benzin krizi: Akaryakıt kuyruğunda kavga

00:19 - Dünya

İran: Yakın zamanda cezalandırıcı saldırılar başlatılacak

00:18 - Dünya

Macron: İran'da rejim değişirse bölgede kaos olur

00:12 - Dünya

Rusya: İsrail'in İran'a karşı başlattığı askeri eylemden endişe duyuyoruz

00:10 - Dünya

Donald Trump: Hamaney'in saklandığı yeri biliyoruz

00:08 - Dünya