?>

Spor Köyü Atletizm Pisti İnşaatına Başlandı

“MALATYA’NIN KALBİ BURADA ATACAK” Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, 350 dönüm alan üzerine yapılacak olan Spor Köyü projesinin birinci etabının atletizm pistiyle başladığını ifade ederek,

SPOR - 6 ay önce

“Bu alan, Malatya’nın atan kalbi olacak” dedi. 

Malatya’da, Büyükşehir Belediyesi tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın katkılarıyla 4 milyar liralık spor tesisi yatırımları tüm hızıyla devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in ‘Malatya spor şehri olacak’ sözüyle kentin birçok noktasında spor tesisleri yükseliyor. Bu kapsamda İnönü Üniversitesi’nin karşısında bulunan 350 dönümlük alana Spor Köyü yapılıyor. Projenin ilk etabı kapsamında atletizm pisti, 1050 kişilik tribün, soyunma odaları, duş, müsabaka ve antrenmanların yapıldığı çim sahasıyla yeniden dizayn ediliyor. 

“AYNI ANDA 10’DAN FAZLA MÜSABAKA YAPILACAK”

Spor Köyü’nün yapılacağı alan ve yeniden dizayn edilmekte olan atletizm pistinde çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Spor Köyü projesi kapsamında onlarca açık saha yapacaklarını ve bu sahalarda aynı anda 10’dan fazla müsabakanın oynanacağını söyledi. 350 dönüm alan üzerine Spor Köyü’nü yapacaklarını ifade eden Başkan Er, “Spor Köyü projesinin ilk etabına başladık. Proje içerisinde yer alan atletizm pistinin inşaatında incelemede bulunduk. 1050 kişilik tribün, tartan pist ve atletizm sporunun yapılacağı alanlar olacak. Peyderpey proje içerisinde bulunan alanları da yapacağız” bilgisini paylaştı.

“ÇOCUK VE GENÇLER İÇİN ÖNEMLİ BİR MERKEZ”

Atletizm pisti yapımıyla başlayan Spor Köyü projesinin etaplar halinde devam edeceğine dikkati çeken Başkan Er, “Malatya’mızda bir tane atletizm pisti vardı, yıpranmıştı. Yepyeni bir yer yapıyoruz. Burası haziran ayı sonunda bitecek. Atletizm pistinin maliyeti 80 milyon lira. Malatya’mıza ve sporcularımıza hayırlı olsun” dedi. 

Proje kapsamında onlarca halı saha, açık voleybol ve basketbol sahası ile tenis kortlarının olacağını ifade eden Başkan Sami Er, “Burası Malatya’mızdaki çocuk ve gençler için önemli bir merkez olacak. Aynı zamanda Spor Köyü bölgesel müsabakalara da ev sahipliği yapacak. Aynı anda birçok müsabaka oynanabilecek. Bu alan, Malatya’nın atan kalbi olacak” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Spor Köyü Atletizm Pisti İnşaatına Başlandı

2026-03-04 19:32 - SPOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemizi tehlikelerden uzak tutmak için gerekli tedbirleri aldık

2026-03-04 00:20 - GÜNDEM

Trump'tan İran'a saldırı sonrası ilk açıklama: Her yeri bombalayacağız

2026-02-28 17:18 - Dünya

ABD-İsrail'in ortak saldırısında İran'da bir ilkokul vuruldu

2026-02-28 16:58 - Dünya

İsrail’de savaş korkusu: Marketler boşaltıldı

2026-02-28 17:02 - Dünya

Şahinbey Belediyesi’nden "İftara 5 kala" ile gönüllere dokunan hizmet

2026-03-04 00:26 - GÜNDEM

Pakistan-Afganistan çatışmasında son durum

2026-02-27 21:17 - Dünya

Kahramanmaraş'ta Yer Alan Ramazan Sokağı, Her Akşam 2 Bin Kişiyi Ağırlıyor

2026-03-02 22:24 - GÜNDEM

Hamaney'in ölümü sonrası Irak'ta üç günlük yas ilan edildi

2026-03-02 21:59 - Dünya

AK Parti'den 19 maddeli yeni kanun teklifi: Bedelli askerliğe zam var

2026-03-02 22:43 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Galatasaray, Rafael Leao transferini açıkladı

16:34 - SPOR

Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası Yarı Final Yarışları Gaziantep'te gerçekleşti

15:05 - SPOR

Fenerbahçe'de yeni transfer Romelu Lukaku için imza töreni düzenlendi

15:10 - SPOR

Dusan Vlahovic, Türkçe konuştu: Şampiyon olmak istiyoruz

23:07 - SPOR

PSG ile Aston Villa, UEFA Süper Kupa için sahaya çıkıyor!

18:57 - SPOR

Günün Manşetleri

Gaziantep'te 500 kilo ciğer ve et imha edildi, işletme mühürlendi

21:54 - GÜNDEM

ATM’lerde bir devir resmen kapandı: Nakit çekmek isteyenlerin paraları yutulmaya başlandı

21:52 - GÜNDEM

Sakın bunu yapmayın! Her gün yapay zeka ile konuşanlar dikkat

12:59 - GÜNDEM

Şehri istila edip herkese saldırmaya başlayınca vur izni çıktı! Kargalara silahlı operasyon...

23:26 - Dünya

Kahramanmaraş’ın Peynir Hazinesi Festivalde Ziyaretçilerle Buluştu

23:15 - GÜNDEM