?>

Büyükşehir, SSK Caddesi’ndeki Kangren Sorunu Çözüyor

İl genelinde yaşanan trafik sorununu azaltmaya yönelik çalışmalarını sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, uzun yıllardır yoğunluk ve sıkışıklık nedeniyle çözüm bekleyen Eyyübiye ilçesi Akabe Mahallesi’ndeki SSK Caddesi’nde yol genişletme çalışmalarını başlatıyor.

Yaşam - 3 saat önce

İpekyol Bulvarı’nı (Gaziantep Karayolu) Kondu Caddesi’ne bağlayan ve Balıklıgöl Devlet Hastanesi önünden geçen SSK Caddesi, hem araç hem de yaya trafiğinin yoğunluğu nedeniyle sık sık tıkanıyor, bölgede ulaşımı adeta kilitliyordu. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek proje ile bu “kangren haline gelmiş” sorunun kalıcı şekilde çözülmesi hedefleniyor.

SSK Caddesi’nin genişletilmesi için istimlak ve kamulaştırma çalışmaları devreye alındı. Yol genişletme projesi çerçevesinde, imar planında 17 metre genişliğe ve 300 metre uzunluğa sahip olan güzergâh üzerinde kalan 49 bağımsız yapının tahliye ve yıkım süreci başlatıldı. Bugün itibarıyla 20 bağımsız yapıda uzlaşma ve tahliye işlemleri tamamlanmış durumda.

Yol genişletme çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte bölgede uzun süredir yaşanan trafik yoğunluğunun büyük ölçüde azalması ve yapılan düzenlemeler sayesinde sürücüler ile yayalar için daha güvenli, daha akıcı bir ulaşım ortamının oluşturulması hedefleniyor.

CADDE 5 GÜN TRAFİĞE KAPALI OLACAK

Yürütülecek çalışmalar nedeniyle SSK Caddesi, 05 Şubat 2026 Perşembe günü saat 08.00’den, 10 Şubat 2026 Salı gününe kadar araç trafiğine kapalı olacak. Bu süreçte bölgede ulaşımın alternatif güzergâhlardan sağlanması istendi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Eyyübiye ilçesi Akabe Mahallesi SSK Caddesi’nde gerçekleştirilecek yol genişletme çalışmaları kapsamında trafik düzenlemesine gidilecektir. Bu çerçevede, söz konusu güzergahta yürütülecek çalışmalar nedeniyle SSK Caddesi, 5 Şubat 2026 Perşembe günü saat 08.00’den 10 Şubat 2026 Salı gününe kadar araç trafiğine kapalı olacaktır. Çalışmalar süresince vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları adına 1479 ve 1468 numaralı sokaklar ile Kondu Caddesi’nin alternatif güzergâh olarak kullanılması önem arz etmektedir. Sürücülerimizin trafik işaret ve yönlendirmelerine riayet etmeleri rica olunur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Haftanın Öne Çıkanları

Başkan Görgel, Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu’nu Makamında Ağırladı

2026-01-30 22:43 - GÜNDEM

04.17… Bu bir saat değil sadece… Bu, binlerce hayatın aynı anda durduğu bir andır…

2026-02-02 23:00 - GÜNDEM

Kahramanmaraş’ta Bir Saat, Binlerce Hatıra

2026-02-03 22:32 - GÜNDEM

Büyükşehir’in Etkinliği Hem Öğretti Hem Bağları Güçlendirdi

2026-01-30 23:03 - GÜNDEM

Gaziantep'in 'Genç Yıldızları' ödülle taçlandı

2026-01-28 23:00 - GÜNDEM

Gençler YKS Kampı’nda Hız Kazandı; Fizik ve Kimyada Altın Taktikler

2026-01-30 22:54 - GÜNDEM

Büyükşehir’in Genç Pehlivanları Türkiye Şampiyonasına Damga Vurdu

2026-01-30 23:00 - GÜNDEM

Başkan Sami Er: “Malatya’mızın Arıtmayla İlgili Bütün Sorunlarını Çözüyoruz”

2026-02-03 21:52 - GÜNDEM

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR İLE DSİ İŞ BİRLİĞİNDE İSLAHİYE OVASI BEREKETE KAVUŞUYOR

2026-01-30 22:48 - GÜNDEM

Şahinbey Belediyesi’nin dev konut projesine görkemli program

2026-02-03 21:48 - Yaşam

İlgili Haberler

Mavikent'te hayaller gerçeğe dönüştü

20:20 - Yaşam

Şahinbey Belediyesi’nin dev konut projesine görkemli program

21:48 - Yaşam

HALK PAZARI’NIN 12’NCİ ŞUBESİ AŞKALE’DE AÇILDI

22:03 - Yaşam

Sedefçilik Şahinbey Belediyesi Tesislerinde hayat buluyor!

21:40 - Yaşam

Bunları kullananların kafaları rahat! İşte sanayinin yolunu unutturan 8 motor

20:30 - Yaşam

Günün Manşetleri

Gölbucks Konak, Gaziantep turizmine yeni bir renk kattı

23:52 - GÜNDEM

Şaka değil gerçek! Ay oteli kapılarını açıyor! Milyon dolarlık tatil için geri sayım...

22:48 - Dünya

Kalpte gizli eşik: Kalp riski erkeklerde daha erken başlıyor

22:26 - Sağlık

Donald Trump'tan İran lideri Hamaney'e tehdit

22:25 - Dünya

Büyükşehir, SSK Caddesi’ndeki Kangren Sorunu Çözüyor

22:16 - Yaşam