USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Başkan Er: İstiklâl Marşı milletimizin azmini yansıtan en güçlü semboldür

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, İstiklâl Marşı’nın kabulünün 105. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “İstiklâl Marşı milletimizin ortak ruhunu ve direniş azmini yansıtan en güçlü sembollerden biridir” dedi.

Başkan Er: İstiklâl Marşı milletimizin azmini yansıtan en güçlü semboldür
12-03-2026 22:21
12-03-2026 22:22

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, İstiklâl Marşı’nın kabulünün 105. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Er, Milli Mücadele sonunda kazanılan büyük zaferin Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı İstiklâl Marşı ile ölümsüzleştiğini vurguladı.

“İSTİKLAL MARŞI VATAN AŞKININ DESTANIDIR”

Başkan Sami Er, İstiklâl Marşı’nın Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin en zorlu günlerinde kaleme alınan eşsiz bir eser olduğunu belirterek,

“Milletimizin bağımsızlık mücadelesinin en zorlu günlerinde kaleme alınan bu eşsiz eser, yalnızca bir marş değil; aynı zamanda bir milletin hürriyet sevdasının, imanının ve vatan aşkının destanıdır”

ifadelerini kullandı.

Büyük şair Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı dizelerin milletin karakterini ve cesaretini yansıttığını dile getiren Başkan Er,

“Büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy, kaleme aldığı dizelerle milletimizin karakterini, cesaretini ve istiklâl uğruna verdiği mücadeleyi ölümsüzleştirmiştir”

dedi.

İstiklâl Marşı’nın Kurtuluş Savaşı yıllarında milletin ortak duygularını yansıttığını belirten Başkan Er,

“İstiklâl Marşı, Kurtuluş Savaşı yıllarında milletimizin ortak ruhunu ve direniş azmini yansıtan en güçlü sembollerden biridir. ‘Korkma’ diye başlayan bu kutlu eser, milletimize her daim umut aşılayan, bağımsızlığımızın ve birliğimizin en gür sesidir”

şeklinde konuştu.

İstiklâl Marşı’nın gelecek nesillere aktarılması gereken önemli bir miras olduğunu ifade eden Başkan Er,

“Bizlere düşen en önemli görev; bu eşsiz mirası anlamak, yaşatmak ve gelecek nesillere aynı bilinç ve sorumlulukla aktarmaktır. Çünkü İstiklâl Marşı, milletimizin hafızasında yalnızca bir metin değil, aynı zamanda bağımsızlığımızın ve milli kimliğimizin en güçlü nişanesidir”

diye konuştu.

Mesajının sonunda Başkan Er, İstiklâl Marşı’nın kabul yıl dönümünü kutlayarak,

“Bu anlamlı yıl dönümünde başta Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, vatanımızın bağımsızlığı uğruna mücadele eden tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. İstiklâl Marşı’mızın kabulünün 105. yıl dönümünü kutluyor; aziz milletimize birlik, beraberlik ve güçlü yarınlar diliyorum”

açıklamalarına yer verdi.


Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler