Ana içeriğe geç

Haber Yenisöz: Gaziantep, Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, gündem, spor, ekonomi, yerel gelişmeler ve köşe yazıları.

Kozanlı Madenciler Deprem Tatbikatı Yaptı

Kozanlı madenciler, Türkiye Afetle Mücadele Planı (TAMP) Bölge Düzeyi Deprem Tatbikatı kapsamında maden ocağında deprem tatbikatı gerçekleştirdi.

Kozanlı Madenciler Deprem Tatbikatı Yaptı

Kozan ilçesinde Türkiye Afetle Mücadele Planı (TAMP) Bölge Düzeyi Deprem Tatbikatı çerçevesinde maden ocağında deprem tatbikatı yapıldı.

Senaryo gereği Mersin’de 7,0 büyüklüğünde bir deprem olduğu varsayılan tatbikatta, Kozanlı madenciler, enkaz altında kalan insanları kurtarmak için seferber oldukları gibi deprem anında maden ocağında görevlerini başarıyla yerine getirmeye çalıştılar.

Tatbikatta bir madenci, senaryo gereği maden ocağından çıkarken merdivenlerden düştü ve arama kurtarma ekipleri hızla harekete geçerek madenciyi kurtardı.

Horzum Maden Ocağı Maden Mühendisi İlyas Beydilli, tatbikatın başarılı bir şekilde tamamlandığını belirterek, afetlere karşı hazırlıklı olmanın önemine vurgu yaptı.

Okur görüşleri
0 yorum
Yorum yaz
Yorumlar yayın ilkelerine göre incelenir.
Yorumları göster0 yorum
Henüz yorum yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapın
Daha fazla yükle